• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalamureke ja kananmunakastike

Kalamureke ja kananmunakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 108 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gvaaleaa kalaa, esimerkiksi nahattomia hauki- tai
    • turskafileitä
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmusta- tai valkopippuria myllystä
    • 1rklperunajauhoja
    • 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • 1dlkevytmaitoa
    • 1/2dltuoretta tilliä hienonnettuna

Munakastike

    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlmaitoa
    • 3Pirkka kananmunaa koviksi keitettyinä
    • 1/2dltuoretta tilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 1,5 litraa) ja jauhota korppujauhoilla. Nosta vuoka kylmään odottamaan.
  2. Paloittele kala monitoimikoneen kulhoon ja jauha hienoksi. Lisää munat, suola, pippuri ja perunajauhot. Sekoita. Lisää koneen käydessä kerma ja maito. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
  3. Suikaloi graavikirjolohi. Levitä vuoan pohjalle 1/3 mureketaikinasta tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päälle tillisilppuun kastettuja graavikirjolohisuikaleita kahdeksi pitkäksi raidaksi. Katso etteivät suikaleet ylety vuoan reunoihin asti, myös keskelle on hyvä jättää selvä rako. Levitä päälle puolet lopusta mureketaikinasta ja uusi graavikirjolohikerros. Tasoita päälle loput mureketaikinasta. Jätä vuokaan kohoamisvaraa murekkeelle.
  4. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä sitä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Anna vuoan vetäytyä 5-10 minuuttia ennen kumoamista tarjolle.
  5. Munakastike: Kuumenna rasva pienessä kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot. Kaada puolet maidosta kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Paloittele kastikkeeseen munat.
  6. Mausta hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike kuumana lämpimän tai kylmän murekkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja kukkavihanneksia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 108 kcal450 kJ
  • Proteiinia9,31 g
  • Hiilihydraatteja4,2 g
  • Rasvaa5,86 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua