Video
Kampasimpukat ja paahdettu kukkakaalipyree
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Hienostunut ja helppo alkupala valmistuu paahdetusta soseutetusta kukkakaalista ja paistetuista kampasimpukoista. Pekonimuru kruunaa annoksen.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
3 annosta
Paahdettu kukkakaalipyree
- 1 (n. 800 g) kukkakaali
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 20 g voita
- 1 1/2 dl maitoa
- 1/2 dl kuohukermaa
Paistetut kampasimpukat
- 150 g kampasimpukoita (pakaste)
- 1/2 pkt (à 150 g) Pirkka suomalaista pekonia
- 1 rkl öljyä ja voita paistamiseen
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
- rucolan versoja
Ravintosisältö
- Energia632 kJ / 151 kcal
- Rasva11,2 g
- josta tyydyttynyttä4,3 g
- Hiilihydraatit4,1 g
- josta sokereita3,5 g
- Proteiini7,6 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata kampasimpukat noin 10 tuntia jääkaapissa tai 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessaan.
- Poista kukkakaalista lehdet ja pilko loput kukkakaalista varsineen muutaman sentin paloiksi ja laita palat kulhoon. Mausta öljyllä ja suolalla ja sekoita. Kaada kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda kukkakaaleja uunin ylätasolla 200-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kun kukkakaali on saanut kauniin värin ota noin 1/2 dl kukkakaalia sivuun koristelua varten.
- Kaada kukkakaalit, voi, maito ja kerma kattilaan ja kiehauta. Varo kiehauttamasta pohjaan. Soseuta tehosekoittimella. Voit halutessasi vielä siivilöidä pyreen tiheän siivilän läpi. Pidä pyree lämpimänä kannen alla kattilassa.
- Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi, lisää kylmään pannun, kuumenna ja paista rapeaksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
- Kuivaa kampasimpukoiden pinnat talouspaperilla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista kampasimpukat kauniin ruskeiksi 1/2–1 minuuttia per puoli. Kampasimpukat saavat jäädä meheviksi keskeltä. Varo paistamasta liikaa, jotta kampasimpukat eivät sitkisty.
- Kaada lämmin kukkakaalipyree pursotinpussiin ja pursota viiva lautaselle. Asettele kampasimpukat pyreen päälle ja ripottele pekonimurut pinnalle. Koristele rucolanversoilla ja paahdetuilla kukkakaaleilla.
Voit myös vaihtaa pekonimurut rouhittuihin pistaasi- tai saksanpähkinöihin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/3 kpl15,56/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (6,45/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(106 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,7(54 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,4(103 arviota)
- yli 60 min3,5(32 arviota)
- yli 60 min3,9(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(117 arviota)
- Videoyli 60 min3,7(81 arviota)
- 30 - 60 min4,0(69 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (39 arviota)
- JackTheRipper3 kuukautta sitten200 astetta 45 min on liian pitkä aika. Jo 20min jälkeen kukkakaali oli jo liian tumma. Pitää istua uunin edessä vahtimassa.
- Kokeilunhaluinen4 vuotta sittenSaako kampasimpukoita pakasteena K kaupasta.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokeilunhaluinen, Pirkka-sarjaan kuuluu pakasteena myytävä Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g.