• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
BibimbapTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bibimbap

Bibimbap on korealainen kulhoruoka, jossa riisin päälle asetellaan perinteisesti naudanlihaa ja pikkelöityjä vihanneksia sekä kananmuna ja gochujang tahnaa. Noin 4,00€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 300gnaudan ulkofileetä
    • 50gpurjoa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • ripaus mustapippuria

Marinoitu retikka

    • 200gretikkaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2tlcayennepippuria
    • 1rklsokeria
    • ripaus suolaa
    • 1/2rklriisiviinietikkaa

Pikkelöidyt kurkut

    • 1(350 g)kurkku
    • 1/2rklsokeria
    • 1/2rklsuolaa
    • 1tlriisiviinietikkaa

Lisäksi

Tarjoiluun

    • korealaista Gochujang-chilitahnaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista lihan marinadi. Hienonna purjo ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja pyöräytä marinadiin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
  2. Valmista retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikka. Anna maustua puoli tuntia.
  3. Valmista pikkelöidyt kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Paista lihat kuumalla valurautapannulla nopeasti käännellen kypsiksi.
  6. Paista myös pinaatit pannulla öljyssä nopeasti ja lopuksi kananmunat. Kananmunat saavat jäädä pehmeiksi.
  7. Kokoa annokset. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle vihannekset, lihat ja kananmuna. Tarjoa chilitahnan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • pipe 262.3.2018

    Oli sitten pe....een hyvää.Kannattaa kokeilla.Resepti helppo.Itse emme käyttäneet tahnaa muutta ne ketkä tykkää tulisesta ruuasta sopii varmasti