Bibimbap
Bibimbap on korealainen kulhoruoka, jossa riisin päälle asetellaan perinteisesti naudanlihaa ja pikkelöityjä vihanneksia sekä kananmuna ja gochujang tahnaa. Noin 4,00€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 300gnaudan ulkofileetä
- 50gpurjoa
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rklPirkka japanilaista soijakastiketta
- ripausmustapippuria
Marinoitu retikka
- 200gretikkaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2tlcayennepippuria
- 1rklsokeria
- ripaus suolaa
- 1/2rklriisiviinietikkaa
Pikkelöidyt kurkut
- 1(350 g)kurkku
- 1/2rklsokeria
- 1/2rklsuolaa
- 1tlriisiviinietikkaa
Lisäksi
- 3dl(250 g)sushiriisiä
- 2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 4kananmunaa
- öljyä
- suolaa
Tarjoiluun
- korealaista Gochujang-chilitahnaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista lihan marinadi. Hienonna purjo ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja pyöräytä marinadiin. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Valmista retikka. Kuori ja suikaloi retikka ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita mausteet keskenään ja lisää joukkoon retikka. Anna maustua puoli tuntia.
- Valmista pikkelöidyt kurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sekoita mausteet kurkkujen joukkoon. Anna maustua puoli tuntia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista lihat kuumalla valurautapannulla nopeasti käännellen kypsiksi.
- Paista myös pinaatit pannulla öljyssä nopeasti ja lopuksi kananmunat. Kananmunat saavat jäädä pehmeiksi.
- Kokoa annokset. Laita kulhon pohjalle ensin riisiä ja sen päälle vihannekset, lihat ja kananmuna. Tarjoa chilitahnan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli sitten pe....een hyvää.Kannattaa kokeilla.Resepti helppo.Itse emme käyttäneet tahnaa muutta ne ketkä tykkää tulisesta ruuasta sopii varmasti