Omena-korvapuustipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-korvapuustipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Korvapuusteista syntyy ihana pohja omenapiirakalle. Ikisuosikit toimivat hienosti yhdessä.

    Ainekset

    10 annosta
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1/2 pkt (à 50 g)
     
    hiivaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 rkl
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 7 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    75 g
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Pinnalle

    3 (n. 250 g)
     
    omenaa
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1/2 rkl
     
    tai
    4 rkl
     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 210 kJ / 290 kcal
    Rasva
    12,9 g
    josta tyydyttynyttä
    7,2 g
    Hiilihydraatit
    35,8 g
    josta sokereita
    11,9 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

    Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle.

    Leikkaa rulla viipaleiksi (noin 1,5 cm) ja asettele viipaleet voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

    Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Asettele omenaviipaleet pullapohjan päälle tiiviisti. Ripottele päälle sokeri, kaneli sekä pähkinärouhe. Anna piirakan kohota ennen paistamista noin 30 minuuttia.

    Voitele piirakan reunat munalla. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Peitä leivinpaperilla tarvittaessa kesken paistamisen, jotta pinta ei tummu liikaa.