Korvapuustikranssi
Kaunis kierrepulla on helppo muotoilla, mutta sitäkin näyttävämpi. Mehevä pullakranssi maistuu korvapuustilta. Noin 0,15€/annos.
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 2 1/2dlmaitoa
- 1/2pkt(à 50 g)hiivaa
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 1/2rklPirkka kardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- n. 7dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1/2dlsokeria
- n. 1rklkanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy tiiviiksi rullaksi, jätä saumakohta alle.
- Leikkaa rulla pitkittäin halki keskeltä, mutta jätä palat toisesta päästä kiinni toisiinsa. Kieputa kierteelle siten, että rullan halkaisupinta jää näkyviin ulospäin. Aseta kierre kranssin muotoon pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
- Voitele pullakranssi munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Peitä kranssi leivinpaperilla tarvittaessa kesken paistamisen, jotta pinta ei tummu liikaa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maailman surkeimpana leipojana onnistui loistavasti. Todella hyvää pullaa!
Hyvältä näytti,viikonpäästä pakko leipoa!