• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperikierrepullat

Raparperikierrepullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • yli 60 min
  • 195 kcal / annos (60g)

Ainekset

n. 20 kpl

Täyte

    • 1pkt(350 g)raparperisosetta

Voiteluun ja pinnalle

Lisäksi

    • 20kplPirkka Amerikan muffinivuokia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä raparperisose tasaisesti levyn pinnalle.
  3. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla hyvin.
  4. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja. Paista raparperikierrepullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1