RaparperikierrepullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikierrepullat

  • Annosmäärän. 20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Raparperikierrepullat kruunaavat kahvipöydän.

    Ainekset

    n. 20 kpl
    2 1/2 dl
     
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    n. 7 1/2 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    1 pkt (350 g)
     
    raparperisosetta
    tai

    Voiteluun ja pinnalle

    1
     
    kananmuna
    tai
    n. 1 dl
     
    tai

    Lisäksi

    20 kpl
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

    Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä raparperisose tasaisesti levyn pinnalle.

    Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla hyvin.

    Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele pinnalle runsaasti mantelilastuja. Paista raparperikierrepullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg