Karamellipossupizza
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 tl | sokeria tai |
3/4 tl | suolaa tai |
n. 4 dl | tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
2 rkl | voita pannun voiteluun tai |
Pikkelöidyt kasvikset | |
5 (50 g) | retiisiä tai |
1 (60 g) | porkkana tai |
100 g | kurkkua tai |
1 pieni | pieni valkosipulinkynsi tai |
2 rkl | Pirkka riisiviinietikkaa tai |
1 tl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1/2 tl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
350 g | porsaan ulkofileetä tai |
n. 1/2 dl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 ps (250 g) | tai |
1/2–1 rkl | tai |
1/2 dl | tai |
1–2 | kevätsipulinvartta hienonnettuna tai |
1/2 ruukkua | korianteria hienonnettuna tai |
1 | tai |
1/2 rkl | (mustia) seesaminsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 849 kJ / 202 kcal |
Rasva | 10,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 15,1 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 11,5 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Halkaise kurkku, kaavi siemenet lusikalla pois kurkun keskeltä. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Sekoita kasvikset riisiviinietikan, seesamiöljyn, sokerin ja suolan kanssa ja anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun paistat pizzat.
Ruskista porsaan fileesuikaleet öljyssä pannulla kahdessa erässä. Sekoita lopuksi lihojen joukkoon pakkauksessa oleva kastike.
Jaa taikina kahteen osaan. Voitele valurautapannu (⌀ noin 20 cm). Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle, älä nosta taikinaa reunoille. Levitä pizzapohjalle puolet juustoraasteesta ja possun suikaleista.
Paista pizzaa 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Valmistele ja paista samoin toinen pizza. Levitä taikina varovasti kuumalle pannulle.
Nosta paistettujen pizzojen pinnalle valutettuja pikkelöityjä kasviksia. Valuta pinnalle majoneesia ja srirachakastiketta. Koristele pizzat kevätsipulilla, korianterilla, chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä.