Karamellipossupizza Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Karamellipossupizza

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Aasialaisvaikutteinen karamellipossupizza saa pinnalleen vietnamilaisesta Bánh mì -patongista tuttuja makuja. Pannupizzapohja paistuu kätevästi valurautapannulla.

    Ainekset

    2 kpl

    Pohja

    2 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 4 dl
     
    tai
    1 ps (11 g)
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    2 rkl
     
    voita pannun voiteluun
    tai

    Pikkelöidyt kasvikset

    5 (50 g)
     
    retiisiä
    tai
    1 (60 g)
     
    porkkana
    tai
    100 g
     
    kurkkua
    tai
    1 pieni
     
    pieni valkosipulinkynsi
    tai
    2 rkl
     
    Pirkka riisiviinietikkaa
    tai
    1 tl
     
    paahdettua seesamiöljyä
    tai
    1/2 tl
     
    sokeria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

    350 g
     
    porsaan ulkofileetä
    tai
    n. 1/2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 ps (250 g)
     
    tai
    1/2–1 rkl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1–2
     
    kevätsipulinvartta hienonnettuna
    tai
    1/2 ruukkua
     
    korianteria hienonnettuna
    tai
    1
     
    tai
    1/2 rkl
     
    (mustia) seesaminsiemeniä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    849 kJ / 202 kcal
    Rasva
    10,8 g
    josta tyydyttynyttä
    4,3 g
    Hiilihydraatit
    15,1 g
    josta sokereita
    2,9 g
    Proteiini
    11,5 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Halkaise kurkku, kaavi siemenet lusikalla pois kurkun keskeltä. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

    Sekoita kasvikset riisiviinietikan, seesamiöljyn, sokerin ja suolan kanssa ja anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun paistat pizzat.

    Ruskista porsaan fileesuikaleet öljyssä pannulla kahdessa erässä. Sekoita lopuksi lihojen joukkoon pakkauksessa oleva kastike.

    Jaa taikina kahteen osaan. Voitele valurautapannu (⌀ noin 20 cm). Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle, älä nosta taikinaa reunoille. Levitä pizzapohjalle puolet juustoraasteesta ja possun suikaleista.

    Paista pizzaa 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Valmistele ja paista samoin toinen pizza. Levitä taikina varovasti kuumalle pannulle.

    Nosta paistettujen pizzojen pinnalle valutettuja pikkelöityjä kasviksia. Valuta pinnalle majoneesia ja srirachakastiketta. Koristele pizzat kevätsipulilla, korianterilla, chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta