KaritsaflatbreadTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karitsaflatbread

Trendikkäät flatbreadit höystetään grillatulla karitsan paahtopaistilla, hernehummuksella ja fetalla.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 4(n. 800 g)karitsan paahtopaistia
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1(350 g)pieni kesäkurpitsa
    • 1/2(350 g)kukkakaali
    • 100gfetajuustoa
    • 1/2dlpinjansiemeniä
    • minttua

Hernehummus

    • 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1rkltahinia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2ruukkuminttua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Leivät

    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1rklrypsiöljyä
    • n. 1 1/2dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillausta.
  2. Sulata herneet ja laita kulhoon. Lisää joukkoon muut hernehummuksen aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaali.
  4. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää ensin öljy, sitten vähitellen vettä ja sekoita kimmoisaksi taikinaksi. Jätä taikina lepäämään kelmuttuna.
  5. Mausta paahtopaistit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Grillaa lihan pinnat ensin suoralla lämmöllä ja jatka grillausta epäsuoralla lämmöllä välillä käännellen, yhteensä 15-20 minuuttia. Voit käyttää lihalämpömittaria lihan kypsyyden arvioimiseen. Sisälämmön tulisi olla 55-58 astetta, jolloin liha jää punertavaksi. Kun paahtopaistit ovat valmiita, kääri ne folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  6. Grillaa kasvikset molemmin puolin, siten että saat niihin kauniin pintavärin.
  7. Jaa leipätaikina 8 osaan ja kauli ohuiksi soikeiksi leipäsiksi. Grillaa leivät nopeasti molemmin puolin.
  8. Viipaloi paistit. Kokoa annokset levittämällä leiville hernehummusta, asettelemalla paahtopaistia ja kasviksia, ripottelemalla fetaa, pinjansiemeniä ja mintunlehtiä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua