Yrttikuorrutettu lampaan sisäfilee
Yrttikuorrutettu lampaan sisäfilee valmistuu nopeasti pannulla ja uunissa. Suussa sulavan pehmeät sisäfileet kuorrutetaan persiljalla, basilikalla ja parmesaanilla.
5 annostaalle 30 min308 kcal / annos (110g)
Ainekset
5 annosta
- n. 500glampaan tai karitsan sisäfileitä (tuore tai pakaste))
- oliiviöljyä ja voita paistamiseen
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Kuorrutus
- 1dltuoretta persiljaa
- 15basilikan lehteä
- 1dlparmesaania raastettuna
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2dloliiviöljyä
Valmistus
alle 30 min- Jos käytät pakastettuja sisäfileitä, anna niiden sulaa jääkaapissa yön yli. Pura fileet pakkauksesta ja jätä huoneenlämpöön noin tunniksi.
- Kuivaa fileet talouspaperilla, poista kalvot ja ruskista nopeasti voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Soseuta persilja, basilika, parmesaani, valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
- Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 52-55 astetta (medium) tai 58-60 astetta (kypsä). Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa yrttikuorrutetut sisäfileet esimerkiksi paistetun varsiparsakaalin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 308 kcal1 290 kJ
- Proteiinia 22,5 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa23,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Helppo, nopea ja kerrassaan hyvää. Resepti toimii erinomaisesti!