• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttikuorrutettu lampaan sisäfilee

Yrttikuorrutettu lampaan sisäfilee valmistuu nopeasti. Sisäfilee on suussa sulavan pehmeää.
Yrttikuorrutettu lampaan sisäfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • n. 500glampaan sisäfileitä
    • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Kuorrutus

    • 1dltuoretta persiljaa
    • 15basilikan lehteä
    • 1dlparmesaanijuustoraastetta
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2dloliiviöljyä

Valmistus

alle 30 min
  1. Anna sisäfileiden sulaa jääkaapissa yön yli. Pura ne pakkauksesta ja jätä huoneenlämpöön noin tunniksi. Kuivaa fileet talouspaperilla, poista kalvot ja ruskista voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Nosta fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Soseuta persilja, basilika, parmesaani, valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Levitä kuorrutus fileiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 52-55 astetta (medium) 58-60 astetta (kypsä). Peitä vuoka foliolla ja anna levätä 5-10 minuuttia. Leikkaa fileet viipaleiksi ja tarjoa valkosipuliperunoiden ja keitettyjen vihannesten kanssa.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 308 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia22,5 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa23,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11