KasslerpataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kasslerpata

Kasslerpadassa kasslerpihvit hautuvat uunissa tummassa olutkastikkeessa herkullisen mureiksi. Noin 1,95 €/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600g(à 1,2 kg)Pirkka suomalainen porsaan kassler miedosti suolattu
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2rklmaissitärkkelystä
    • 3dltummaa olutta
    • 3dlvettä
    • 2 1/2rkltummaa siirappia
    • 3/4tlkuminaa
    • 9maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 2(125 g)pientä punasipulia
    • 2(250 g)keskikokoista porkkanaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa huoneenlämpöinen kassler ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleisiin pinnoitetulla pannulla kovalla lämmöllä, reilusti molemmin puolin kunnolla väriä. Siirrä palat laakeaan pataan tai uunivuokaan, mausta suolalla molemmin puolin ja ripottele maissitärkkelys pihvien pintaan. Kääntele niin, että maissitärkkelys leviää tasaisesti lihan pintaan.
  2. Lisää pataan olut, vesi, siirappi, soijakastike, kumina, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna seos liedellä kiehuvaksi.
  3. Nosta pata keskitasolle uuniin ja kypsennä 150 asteessa puolen tunnin ajan.
  4. Kuori ja viipaloi sillä aikaa punasipuli ja porkkana. Lisää kasvispalat ja kuivatut taatelit pataan. Nosta pata takaisin uuniin ja kypsennä edelleen tunnin ajan.
  5. Tarjoa pihvit esimerkiksi bataatti- tai perunamuhennoksen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua