Soijamakaronilaatikko
Soijarouhe-makaronilaatikko valmistetaan tummasta soijarouheesta. Perinteiseltä liha-makaronilaatikolta näyttävä laatikko maistuu koko perheelle. Noin 0,70 €/annos*
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1ps(400 g)Pirkka tummia makaroneja
- 1rklöljyä
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2dlrypsiöljyä
- 2dltummaa soijarouhetta (Soyappétit)
- 1dlvettä
- 1tlbasilikaa
- 1tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 1tlk(750 ml)Pirkka kaurajuomaa
- 2kananmunaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlbasilikaa
Pinnalle
- n. 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta tai
- 1dlspelttihiutaleita tai korppujauhoja
- 1/2dlöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Keitä makaroneja 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (2 litraa vettä + 1 tl suolaa). Valuta makaronit lävikössä ja sekoita joukkoon öljy.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää soijarouhe ja sekoittele hetki. Lisää vesi, tomaattisose ja mausteet.
- Sekoita laakeassa uunivuoassa makaronit ja soijarouheseos. Sekoita kaurajuoman joukkoon kananmunat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
- Levitä pinnalle juustoraaste. (Jos haluat maidottoman version, levitä pinnalle seos öljystä ja spelttihiutaleista tai korppujauhoista). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella basilikalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi lisätä makaronilaatikon pinnalle juustoraasteen ja korppujauhoseoksen sijaan ohuita tomaattiviipaleita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Niin hyvää!!! Meidän uusi lempiruoka. Lapsetkin tykkäsivät. Mutta paistoin 45 min 200 asteessa, kuten normi makaronilaatikon.
Hyvää😁😁
Hyvä perusresepti, johon voi itse lisäillä esim. kasviksia ja mausteita, mutta kuten aiemminkin on kommentoitu, 30 min kohdalla munamaito on edelleen nestemäistä. 50-60 min paistoajalla munamaito hyytyi ja pinta ruskistui nätisti.
Munamaito ei kyllä puolessa tunnissa hyytynyt vaan oli pelkkää nestettä.
Joonatan, respeti on testattu 3 rkl tomaattisosetta. Toki halutessasi voit laittaa tomaattisosetta myös vähemmän.
3rkl tomaattisosetta? Onko ihan oikea määrä?
Kuinka paljon koko ruoassa on kaloreita?
Laihduttaja, valitettavasti tälle reseptille ei ole laskettu ravintoarvoja.
Ohjeessa on soijarouheen määrään liian vähän vettä, videollakin vettä lisätään huomattavasti enemmän.
Minävain, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Veden lisäksi reseptiin tulee tomaattisosetta ja soijarouhe turpoaa lisää uunissa kaurajuoman kanssa.