Soijamakaronilaatikko
Soijarouhe-makaronilaatikko valmistetaan tummasta soijarouheesta. Perinteiseltä liha-makaronilaatikolta näyttävä laatikko maistuu koko perheelle. Noin 0,70 €/annos*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1ps(400 g)Pirkka tummia makaroneja
- 1rklöljyä
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2dlrypsiöljyä
- 2dltummaa soijarouhetta (Soyappétit)
- 1dlvettä
- 1tlbasilikaa
- 1tloreganoa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 7 1/2dlPirkka kaurajuomaa
- 2kananmunaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2tlbasilikaa
Pinnalle
- n. 2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta tai
- 1dlspelttihiutaleita tai korppujauhoja
- 1/2dlöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Keitä makaroneja 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (2 litraa vettä + 1 tl suolaa). Valuta makaronit lävikössä ja sekoita joukkoon öljy.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää soijarouhe ja sekoittele hetki. Lisää vesi, tomaattisose ja mausteet.
- Sekoita laakeassa uunivuoassa makaronit ja soijarouheseos. Sekoita kaurajuoman joukkoon kananmunat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
- Levitä pinnalle juustoraaste. (Jos haluat maidottoman version, levitä pinnalle seos öljystä ja spelttihiutaleista tai korppujauhoista). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella basilikalla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi lisätä makaronilaatikon pinnalle juustoraasteen ja korppujauhoseoksen sijaan ohuita tomaattiviipaleita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Nestettä on reseptissä todella paljon, piti paistaa lähemmäs tunti. Lisäksi kannattaa lisätä mausteita kuten soijaa ja savupaprikaa.
Kumpi määrä öljyä laitetaan makaroonien sekaan ja kummalla kuullotetaan sipulit? 🤔
Hmmm, makaronien joukkoon lisätään 1 rkl öljyä ja pannulle sipulien kuullottamista varten 1/2 dl.
Olispa pitänyt lukea kommentit ensin. Paistoin 30min ja ihan vetiseksi jäi, luotin tuohon paistoaikaan 🤦 Reilusti kaadoin ylimääräiset nesteet pois. Enskerralla sitten pidempi paistoaika, ainakin se 60min. Tosi hyvää muuten. 😊
Sonja, harmillista kuulla että soijamakaronilaatikko on jäänyt vetiseksi. Reseptissä mainittu paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Laatikkoa kannattaa tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa paistaa sitä hiukan pidemmän aikaa.
Hyvääää! Ekaa kertaa soijarouhe testattu ja onneksi tein tällä reseptillä.
Tuli kyllä hyvää, 5/5. Tein kutakuinkin ohjeen mukaan, 30 minuutin paistoaika ja 1 dl vesimäärä olivat sopivat, ja lopputulos oikeinkin maukas. Päälle laitoin rypsiöljyn ja korppujauhojen seoksen, mistä ohjeen mittasuhteilla tuli sopiva määrä, ja hyvää sekin.
Niin hyvää!!! Meidän uusi lempiruoka. Lapsetkin tykkäsivät. Mutta paistoin 45 min 200 asteessa, kuten normi makaronilaatikon.
Hyvää😁😁
Hyvä perusresepti, johon voi itse lisäillä esim. kasviksia ja mausteita, mutta kuten aiemminkin on kommentoitu, 30 min kohdalla munamaito on edelleen nestemäistä. 50-60 min paistoajalla munamaito hyytyi ja pinta ruskistui nätisti.
Munamaito ei kyllä puolessa tunnissa hyytynyt vaan oli pelkkää nestettä.
Joonatan, respeti on testattu 3 rkl tomaattisosetta. Toki halutessasi voit laittaa tomaattisosetta myös vähemmän.
3rkl tomaattisosetta? Onko ihan oikea määrä?
Kuinka paljon koko ruoassa on kaloreita?
Laihduttaja, valitettavasti tälle reseptille ei ole laskettu ravintoarvoja.
Minävain, resepti ja sen toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Veden lisäksi reseptiin tulee tomaattisosetta ja soijarouhe turpoaa lisää uunissa kaurajuoman kanssa.
Ohjeessa on soijarouheen määrään liian vähän vettä, videollakin vettä lisätään huomattavasti enemmän.