Kasviscurry
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 | sipuli tai |
1 pieni | purjo tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
3 | perunaa (keltainen pussi) tai |
1 | hapahko omena (esim. Granny Smith) tai |
2 | porkkanaa tai |
1 | palsternakka tai |
1 pieni | kukkakaali tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 tl | punaista currytahnaa tai |
1–2 tl | inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä tai |
raastettuna tai | |
1 tl | kurkumaa tai |
3 dl | vettä tai |
1 | tai |
1 dl | tai |
2–3 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
naan-leipää tai |
Valmistus
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat ja omena. Viipaloi kuoritut porkkanat ja palsternakka. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.
Kiehauta sipulit, currytahna, inkivääritahna ja kurkuma öljyssä. Lisää vesi ja fondi. Kiehauta. Lisää kasariin perunat, porkkanat ja palsternakka. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Paahda pähkinät pannulla.
Lisää omenakuutiot ja kukkakaali. Hauduta vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta sitruunanmehulla ja ripottele pinnalle korianteri- tai persiljasilppu sekä pähkinät.
Mausta jogurtti hunajalla. Tarjoa kasviscurry jogurtin ja naan-leivän kanssa.
Vinkki! Kokeile kasviscurrya pakkauksen ohjeen mukaan paistetun Pirkka porsaan sisäfileen lisäkkeenä.