Hyppää sisältöön
Kasvistäytteiset kesäkurpitsatTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Kasvistäytteiset kesäkurpitsat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Täytetyt kesäkurpitsat onnistuvat kasvisversiona helposti Beanit härkäpapumurusta. Juustoraaste ja feta tekevät kuorrutuksesta tuplasti herkullisemman.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    385 kJ / 92 kcal
  • Rasva
    5,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,6 g
  • Hiilihydraatit
    3,2 g
  • josta sokereita
    2,4 g
  • Proteiini
    7 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra sisus lusikalla pois siten, että kesäkurpitsaan jää noin 1/2 cm:n reunat. Hienonna sisus veitsellä pieneksi. Puristele kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois.
  2. Hienonna kuorittu sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  3. Paista härkäpapumuru rapeaksi öljyssä (1/2 rkl) pannulla. Nosta sivuun kulhoon.
  4. Kuullota sipuli ja valkosipulit lopussa öljyssä. Lisää kesäkurpitsa ja tomaattisose, jatka hetki paistamista.
  5. Lisää tomaattimurska ja mausta seos suolalla, pippurilla ja chilillä sekä halutessasi pizzamausteella. Anna hautua pannulla 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon härkäpapumuru.
  6. Pistele kesäkurpitsat haarukalla ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Esipaista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  7. Jaa täyte kesäkurpitsoille ja ripottele juustoraaste pinnalle. Murenna lopuksi feta tasaisesti pinnalle. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Vinkki! Voit käyttää chilhiutaleiden tilalla ripauksen chilijauhetta tai 1/2–1 palkoa Pirkka mietoa punaista chiliä hienonnettuna.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (88 arviota)

  • Pakastimen tyhjääjä
    10 kuukautta sitten
    Härkiksen tilalle metsästä sieniä ,nam
  • Tetti
    10 kuukautta sitten
    Maistuvaa!
  • Susu
    4 vuotta sitten
    Tosi hyvä ja maukas kasvisruoka.
  • sesonkiruoka
    4 vuotta sitten
    hyviä tuli, kun sekoitti vegaanisen juuston suoraan tomaattimurskaseokseen!
  • Kkk
    4 vuotta sitten
    Hyvää
  • Kokkikoo
    4 vuotta sitten
    Oikein maistuvaa kasvisruokaa joka helppo ja suht nopea tehdä!