• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapu-kirjolohigratiini

Piparjuurella maustettu katkarapu-kirjolohigratiini on mehevä uuniruoka esimerkiksi viikonloppuun tai pääsiäisen juhlapöytään.
Katkarapu-kirjolohigratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 136 kcal / 100 g

Ainekset

Pursotettava perunasose

    • 1ps(400 g)perunasoseaineksia (pakaste)
    • 1keltuainen
    • 1rklvoita

Gratiinikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mausta kirjolohi mustapippurilla. Pane filee soikeaan, voideltuun vuokaan nahkapuoli päälle päin. Kaada vuokaan vesi ja sitruunanmehu. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Valmista pursotettava perunasose joko tavallisesta perunasoseesta tai pakastetuista perunasoseaineksista pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita soseen joukkoon keltuainen ja voi.
  3. Ota kalafileen pinnalta nahka pois. Mittaa vuoasta tuleva paistoliemi (= 1 1/2 dl) ja kaada kattilaan. Sekoita kylmän veden joukkoon vehnäjauhot ja kaada seos kattilaan. Sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kerma tai kasvirasvasekoite, katkaravut ja piparjuuritahna. Kuumenna ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tillisilpulla.
  4. Kaada kastike fileen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Pursota perunasose kalan ympärille ja paista 250 asteessa uunin ylätasolla noin 8 minuuttia eli kunnes gratiinin pinta on saanut ruskeita täpliä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 136 kcal567 kJ
  • Proteiinia8,68 g
  • Hiilihydraatteja5,62 g
  • Rasvaa8,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille