Katkaraputäytteiset kevätkääryleetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Katkaraputäytteiset kevätkääryleet

Kevätkääryleet valmistuvat helposti valmiista filotaikinasta.

Ainekset

24 kpl
    • 8kplfilotaikinalevyjä
    • rypsiöljyä

Täyte

Voiteluun ja pinnalle

    • kananmunaa
    • seesaminsiemeniä

Lisäksi

    • chilikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata pakastekatkaravut ja filotaikina huoneenlämmössä.
  2. Hienonna kevätsipulit. Kiehauta sipulit ja inkivääri paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää pinaatinlehdet. Mausta kalakastikkeella ja hauduta muutama minuutti. Lisää valutetut katkaravut. Jäähdytä.
  3. Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa levyistä taikinapyörällä 6 neliötä (noin 16 x 18 cm). Annostele ruokalusikallinen täytettä neliöiden yhteen nurkkaan ja kääri vinottain ohuiksi rulliksi kaalikääryleiden tapaan. Valmista samoin loput kuusi taikinalevyä. Ota taikinalevyjä vain tarvitsemasi määrä kerrallaan ja peitä loput hyvin muovilla tai kostealla pyyhkeellä, sillä levyt kuivuvat nopeasti.
  4. Nosta kääryleet pellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneenä chilikastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille7 arvostelua