Lihamureke thaimaalaisittain
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Makea chilikastike viimeistelee ja antaa sopivan potkun tähän kalakastikkeella ja inkiväärillä maustettuun herkulliseen lihamurekkeeseen.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4–6 annosta
1 rs (400 g) | tai |
1 (60 g) | porkkana tai |
1 (60 g) | juuripersilja tai |
1 (20 g) | pieni kevätsipulin varsi tai |
1 dl | pankojauhoa tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | kalakastiketta tai |
1/2 tl | chilihiutaleita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
öljyä paistamiseen tai | |
Päälle | |
---|---|
2 rkl | Pirkka makeaa chilikastiketta tai |
2 rkl | limetinmehua tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 746 kJ / 419 kcal |
Rasva | 23,8 g |
josta tyydyttynyttä | 11,5 g |
Hiilihydraatit | 21 g |
josta sokereita | 7,7 g |
Proteiini | 29,3 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja raasta porkkana ja juuripersilja karkeaksi raasteeksi kulhoon.
Hienonna kevätsipuli. Sekoita murekemassan ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta harkon muotoinen pötkö.
Paista murekepötkön pintaan pannulla öljyssä molemmin puolin kaunis paistoväri.
Nosta mureke uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Sekoita keskenään makea chilikastike, limetinmehu ja kalakastike. Valele seosta murekkeen päälle. Säästä osa kastikkeesta tarjoiluun.
Pane mureke takaisin uuniin ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää.
Anna murekkeen hieman vetäytyä uunista ottamisen jälkeen ja tarjoa lopun kastikkeen ja riisin tai nuudelien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta