Lihamureke thaimaalaisittainTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lihamureke thaimaalaisittain

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Makea chilikastike viimeistelee ja antaa sopivan potkun tähän kalakastikkeella ja inkiväärillä maustettuun herkulliseen lihamurekkeeseen.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4–6 annosta
1 rs (400 g)
 
tai
1 (60 g)
 
porkkana
tai
1 (60 g)
 
juuripersilja
tai
1 (20 g)
 
pieni kevätsipulin varsi
tai
1 dl
 
pankojauhoa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 rkl
 
tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
1 rkl
 
kalakastiketta
tai
1/2 tl
 
chilihiutaleita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
 
öljyä paistamiseen
tai

Päälle

2 rkl
 
Pirkka makeaa chilikastiketta
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai
2 rkl
 
kalakastiketta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 746 kJ / 419 kcal
Rasva
23,8 g
josta tyydyttynyttä
11,5 g
Hiilihydraatit
21 g
josta sokereita
7,7 g
Proteiini
29,3 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja raasta porkkana ja juuripersilja karkeaksi raasteeksi kulhoon.

Hienonna kevätsipuli. Sekoita murekemassan ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta harkon muotoinen pötkö.

Paista murekepötkön pintaan pannulla öljyssä molemmin puolin kaunis paistoväri.

Nosta mureke uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Sekoita keskenään makea chilikastike, limetinmehu ja kalakastike. Valele seosta murekkeen päälle. Säästä osa kastikkeesta tarjoiluun.

Pane mureke takaisin uuniin ja kypsennä edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää.

Anna murekkeen hieman vetäytyä uunista ottamisen jälkeen ja tarjoa lopun kastikkeen ja riisin tai nuudelien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta