• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevätkääryleet

Kevätkääryleet tehdään ihanan rapeasta ja paperinohuesta filotaikinasta. Täytteenä on hyvin maustettua jauheliha-kiinankaaliseosta.
Kevätkääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 48 kpl
  • yli 60 min
  • 65 kcal / annos (25g)

Ainekset

48 kpl
    • 1pkt(450 g/12 kpl)filotaikinalevyjä (pakaste)
    • öljyä

Täyte

    • 250gnaudan vähärasvaista jauhelihaa
    • 50griisinuudeleita
    • 1/4(250 g)kiinankaalia
    • 2lehtisellerin vartta
    • 1sipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1porkkana
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 2rklöljyä
    • 2rklkalakastiketta tai 2 rkl soijakastiketta
    • 2rklketjap manis -soijakastiketta
    • 1/2tlmustapippuria

Voiteluun

    • öljyä

Pinnalle

    • seesaminsiemeniä

Lisäksi

    • Pirkka makeaa chilikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata filotaikina huoneenlämmössä. Siihen kuluu noin 2 tuntia.
  2. Kypsennä täytteen nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kiinankaali ja paloittele sienet. Hienonna lehtisellerin varret, kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  3. Kiehauta sipulit ja inkivääri paistokasarissa öljyssä. Lisää jauheliha, porkkana, sienet ja kiinankaali. Mausta ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää valutetut ja paloitellut nuudelit. Jäähdytä.
  4. Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta toinen levy päälle, voitele kuten edellä ja nosta päälle vielä kolmas levy. Leikkaa levyistä taikinapyörällä 12 neliötä (noin 12 x 12 cm). Annostele lusikallinen täytettä neliöille ja kääri ohuiksi rulliksi kaalikääryleiden tapaan. Valmista samoin loput yhdeksän taikinalevyä. Ota taikinalevyjä vain tarvitsemasi määrä kerrallaan ja peitä loput hyvin kelmulla.
  5. Nosta kääryleet pellille leivinpaperin päälle, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarjoa lämpiminä chilikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 65 kcal270 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8