Kevätkääryleet Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevätkääryleet

  • Annosmäärä48 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Kevätkääryleet tehdään ihanan rapeasta ja paperinohuesta filotaikinasta. Täytteenä on hyvin maustettua jauheliha-kiinankaaliseosta.

    Ainekset

    48 kpl
    1 pkt (12 kpl/450 g)
     
    filotaikinalevyjä (pakaste)
    tai
     
    öljyä
    tai

    Täyte

    250 g
     
    naudan vähärasvaista jauhelihaa
    tai
    50 g
     
    riisinuudeleita
    tai
    1/4 (250 g)
     
    kiinankaalia
    tai
    1 rs (100 g)
     
    siitakesieniä
    tai
    2
     
    lehtisellerin vartta
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    2–3
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1
     
    porkkana
    tai
    1 tl
     
    inkivääritahnaa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    2 rkl
     
    kalakastiketta tai 2 rkl soijakastiketta
    tai
    2 rkl
     
    ketjap manis -soijakastiketta
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Voiteluun

     
    öljyä
    tai

    Pinnalle

     
    seesaminsiemeniä
    tai

    Lisäksi

     
    Pirkka makeaa chilikastiketta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    847 kJ / 202 kcal
    Rasva
    4,8 g
    josta tyydyttynyttä
    1 g
    Hiilihydraatit
    30,2 g
    josta sokereita
    2,9 g
    Proteiini
    8,6 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata filotaikina huoneenlämmössä. Siihen kuluu noin 2 tuntia.

    Kypsennä täytteen nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kiinankaali ja paloittele sienet. Hienonna lehtisellerin varret, kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

    Kiehauta sipulit ja inkivääri paistokasarissa öljyssä. Lisää jauheliha, porkkana, sienet ja kiinankaali. Mausta ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää valutetut ja paloitellut nuudelit. Jäähdytä.

    Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta toinen levy päälle, voitele kuten edellä ja nosta päälle vielä kolmas levy. Leikkaa levyistä taikinapyörällä 12 neliötä (noin 12 x 12 cm). Annostele lusikallinen täytettä neliöille ja kääri ohuiksi rulliksi kaalikääryleiden tapaan. Valmista samoin loput yhdeksän taikinalevyä. Ota taikinalevyjä vain tarvitsemasi määrä kerrallaan ja peitä loput hyvin kelmulla.

    Nosta kääryleet pellille leivinpaperin päälle, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

    Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarjoa lämpiminä chilikastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kaiteki siitake 100g luomu Suomi
      Hinta 3,49/kpl
      34,90/kg
    • Spice Up hapanimeläkastike 100g
      Hinta 1,45/kpl
      14,50/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kpl
    • Spice Up! Makea Chilikastike mieto 200ml
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (146 arviota)

    • eden
      3 vuotta sitten
      tosi hyviä tuli tällä ohjeella!