Mansikkainen marsipaanitorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkainen marsipaanitorttu

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Yllätä ystävät maukkaalla marsipaanitortulla, jonka kruunaavat tuoreet mansikat.

    Ainekset

    15 annosta

    Pohja

    40 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Rahkahyytelö

    1 tl
     
    limetin raastettua kuorta
    tai
    2 1/2 rkl
     
    limetinmehua
    tai
    150 g
     
    mantelimassaa
    tai
    3
     
    liivatetta
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Pinnalle

    n. 1 l
     
    mansikoita
    tai
    2 dl
     
    omenamehua
    tai
    1 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    942 kJ / 225 kcal
    Rasva
    10,2 g
    josta tyydyttynyttä
    4,2 g
    Hiilihydraatit
    27,2 g
    josta sokereita
    22,4 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Sulata rasva. Sekoita kaurahiutaleet, perunajauho, sokeri ja rasva nopeasti kulhossa. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohja vuoassa.

    Pese limetti hyvin ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Purista limetin mehu. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri, vanilliinisokeri, mantelimassa- ja limettiraaste.

    Kuumenna limetin mehu kattilassa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne mehuun. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana nopeasti sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Kaada rahkahyytelö kaurapohjan päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

    Koristele tortun pinta mansikoilla. Kiehauta kattilassa omenamehu. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä seosta hieman. Sivele kiillettä pullasudilla mansikoiden pintaan.

    Irrota torttu varovaisesti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
      Hinta 1,35/kpl
      1,35/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Mansikka 500g NL/BE 1lk
      Hinta 7,49/kpl
      14,98/kg
    • Dansukker hyytelösokeri 350g
      Hinta 1,85/kpl
      5,29/kg
    • Mansikka 500g NL/BE 1lk
      Hinta 7,49/kpl
      14,98/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,95/kpl
      27,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti