• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kaurapuuro mikrossaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaurapuuro mikrossa

Kaurapuuro syntyy nopeasti mikrossa. Mikroaaltouunissa tehty puuro syntyy muutamissa minuuteissa, ja variointi on helppoa marjoilla ja pähkinöillä.

  • 1 annosta
  • alle 15 min
  • 58,3 kcal / 100 g

Ainekset

1 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Mittaa aineet syvälle lautaselle tai pieneen kulhoon. Sekoita. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (650 W) n. 2 minuuttia 30 sekuntia.
  2. Jos puuro kuohuu yli, pienennä tehoa. Anna puuron jälkikypsyä hetki ja sekoita tasaiseksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tuunaa kaurapuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,3 kcal244 kJ
  • Proteiinia2,33 g
  • Hiilihydraatteja9,33 g
  • Rasvaa1,15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua
  • Tietoteekkari16.9.2018

    2,5 minuuttia 650 teholla ei riittänut tekemään tästä puuroa, vaan tuolla kohdalla sekotin ja laitoin puuron takaisin 30s 1000W ja sekoitin uudelleen ja sama 30s 1000W jolloin siiyä tuli hyvä. Ensikerralla kokeilen kyllä heti 1000W.

  • Nalletyttö23.3.2017

    Minusta nopein ja paras tapa on laittaa hiutaleet, suola kulhoon ja sitten vain kiehuva vesi päälle sen mukaan haluaako kiinteää, löysää vai ' liisteriä'. Nopeaa ja saa säädeltyä koostumusta oman mieltymyksen mukaan. Hyvä välipala töissä.

  • Puuromies12.1.2017

    Tuleeko teillä siitä puurosta sitten semmoista ihme liisteriä? Ei oo semmoista puuromaista vaan ihme liisteriä.

  • Iitantiltu 3.10.2016

    Puuro on aina hybää