Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastike

Tuore parsa on kevään merkki. Tarjoa parsa klassisesti hollandaisekastikkeen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 405 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgvihreää tai valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa

Hollandaisekastike

    • 3keltuaista
    • ripaussuolaa
    • ripausvalkopippuria rouhittuna
    • 1rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori valkoisen parsan pintakerros pois terävällä perunankuorimaveitsellä. Aloita kuoriminen varovasti nupun alapuolelta ja kuori tyveen päin, sillä parsa katkeaa herkästi. Vihreästä parsasta tarvitsee kuoria vain varren alaosa.
  2. Leikkaa kuivuneesta tyvestä pari senttiä, jotta leikkauspinnasta tulee mehevän kostea. Pane kuoritut parsat kylmään veteen. (Jos parsat ovat kovin eripaksuisia, lajittele ne koon mukaan ja sido kimpuiksi kostutetulla puuvillalangalla.) Lado nuput samaan suuntaan.
  3. Parsan keittäminen: Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää suola (1 tl/l vettä). Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja 4-12 minuuttia. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla ja valuta hyvin. (Irrota mahdolliset langat.)
  4. Sulata voi kasarissa, mutta älä anna sen ruskistua. Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita keltuaiset täysteholla.
  5. Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada se koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jätä valkoinen sakka lisäämättä.
  6. Lisää paksuhkoon, sileään kastikkeeseen suola, valkopippuri ja sitruunanmehu ja käytä konetta vielä hetki. Tarjoa kastike keitettyjen parsojen kanssa.

Tiesitkö että...

Tarjoa pääruokana 4:lle, alkuruokana 8:lle. Vinkki! Nopean hollandaisekastikkeen saat käyttämällä Knorr hollandaisekastikeaineksia tai valmista Knorr hollandaisekastiketta valkoviinillä.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 38 arvostelua
  • tiina2.5.2018

    Hyvin toimi. Kiitos ohjeesta! Parsat tosin tein uunissa.

  • Pimmeli15.4.2018

    Onnistuu aina kun tekee huolellisesti eikä anna munankeltuaisten kiehahtaa. Parempi vispata käsin, säilyy tuntuma. Kuuma voisula sekotettava joukkoon hyvin hitaasti. Teen muuten mieluummin bearnaisekastikekeen, joka ei koskaan leikkaannu.

  • ei onnistu30.3.2018

    oisko ihan mahdotonta laittaa joku tieto kuin kauan ton kastikkeen kuuluu olla tuol tehosekottimessa

  • K-Kuluttajapalvelu30.3.2018

    ei onnistu, harmillista kuulla, ettei kastike ole onnistunut. Voi tulisi lisätä ohuena nauhana niin, että kone käy kunnolla samalla, jotta kastike ei juoksetu. Kun voi on lisätty ja kastike paksuuntunut, lisää mausteet ja sitruunamehu. Tämän jälkeen kastiketta ei tarvitse enää vatkata pitkää aikaa.

  • T.H21.3.2018

    Laita kulho kattilan päälle jossa kiehuvaa vettä (vesihaude), vispaa jatkuvasti kastiketta (muuten leikkaa/menee kokkareille, kun keltuainen kypsyy) , kunnes haluttu paksuus. Voi välillä ottaa hetkeksi pois hauteesta, jos pelkää leikkautumista, mutta eimyöskään paksune ilman haudetta 😀

  • 2x kokeiltu13.3.2018

    Luiruksi menee kastike :/

  • Kai23.6.2017

    Didn't work out so well