Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastike

Tuore parsa on kevään merkki. Tarjoa parsa klassisesti hollandaisekastikkeen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 405 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgvihreää tai valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa

Hollandaisekastike

    • 3kananmunan keltuaista
    • 150gPirkka voita
    • ripaussuolaa
    • ripausvalkopippuria rouhittuna
    • 1rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori valkoisen parsan pintakerros pois terävällä perunankuorimaveitsellä. Aloita kuoriminen varovasti nupun alapuolelta ja kuori tyveen päin, sillä parsa katkeaa herkästi. Vihreästä parsasta tarvitsee kuoria vain varren alaosa.
  2. Leikkaa kuivuneesta tyvestä pari senttiä, jotta leikkauspinnasta tulee mehevän kostea. Pane kuoritut parsat kylmään veteen. (Jos parsat ovat kovin eripaksuisia, lajittele ne koon mukaan ja sido kimpuiksi kostutetulla puuvillalangalla.) Lado nuput samaan suuntaan.
  3. Parsan keittäminen: Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää suola (1 tl/l vettä). Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja 4-12 minuuttia. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla ja valuta hyvin. (Irrota mahdolliset langat.)
  4. Sulata voi kasarissa, mutta älä anna sen ruskistua. Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita keltuaiset täysteholla.
  5. Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada se koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jätä valkoinen sakka lisäämättä.
  6. Lisää paksuhkoon, sileään kastikkeeseen suola, valkopippuri ja sitruunanmehu ja käytä konetta vielä hetki. Tarjoa kastike keitettyjen parsojen kanssa.

Tiesitkö että...

Tarjoa pääruokana 4:lle, alkuruokana 8:lle. Vinkki! Nopean hollandaisekastikkeen saat käyttämällä Knorr hollandaisekastikeaineksia tai valmista Knorr hollandaisekastiketta valkoviinillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 280g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia 11 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Parsa vihreä 450g 16-20mm ulkom.
    Parsa vihreä 450g 16-20mm ulkom.
    6,49/kpl14,42/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Mini parsa vihreä 100g PE/MX 1lk
    Mini parsa vihreä 100g PE/MX 1lk
    3,95/kpl35,91/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    0,85/kpl35,42/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    1,35/kpl39,71/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua
  • MS19.4.2019

    Kastike sinänsä oli hyvää ja onnistui, mutta muuttui nopeasti tosi paksuksi, lähes kiinteäksi. Miten kastikkeesta saa juoksevampaa?

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2019

    MS, voit halutessasi lisätä kastikkeeseen pienen määrän vettä.

  • Elli18.4.2019

    Ei näytetty kastikkeen tekoa, jonka tähden tämän videon katsoin. Tosi huono

  • tiina2.5.2018

    Hyvin toimi. Kiitos ohjeesta! Parsat tosin tein uunissa.

  • Pimmeli15.4.2018

    Onnistuu aina kun tekee huolellisesti eikä anna munankeltuaisten kiehahtaa. Parempi vispata käsin, säilyy tuntuma. Kuuma voisula sekotettava joukkoon hyvin hitaasti. Teen muuten mieluummin bearnaisekastikekeen, joka ei koskaan leikkaannu.

  • ei onnistu30.3.2018

    oisko ihan mahdotonta laittaa joku tieto kuin kauan ton kastikkeen kuuluu olla tuol tehosekottimessa

  • K-Kuluttajapalvelu30.3.2018

    ei onnistu, harmillista kuulla, ettei kastike ole onnistunut. Voi tulisi lisätä ohuena nauhana niin, että kone käy kunnolla samalla, jotta kastike ei juoksetu. Kun voi on lisätty ja kastike paksuuntunut, lisää mausteet ja sitruunamehu. Tämän jälkeen kastiketta ei tarvitse enää vatkata pitkää aikaa.

  • T.H21.3.2018

    Laita kulho kattilan päälle jossa kiehuvaa vettä (vesihaude), vispaa jatkuvasti kastiketta (muuten leikkaa/menee kokkareille, kun keltuainen kypsyy) , kunnes haluttu paksuus. Voi välillä ottaa hetkeksi pois hauteesta, jos pelkää leikkautumista, mutta eimyöskään paksune ilman haudetta 😀

  • 2x kokeiltu13.3.2018

    Luiruksi menee kastike :/

  • Kai23.6.2017

    Didn't work out so well