• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastike

Tuore parsa on kevään merkki. Tarjoa parsa klassisesti hollandaisekastikkeen kanssa.
Keitetty parsa ja helppo hollandaisekastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 405 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgvihreää tai valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa

Hollandaisekastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori valkoisen parsan pintakerros pois terävällä perunankuorimaveitsellä. Aloita kuoriminen varovasti nupun alapuolelta ja kuori tyveen päin, sillä parsa katkeaa herkästi. Vihreästä parsasta tarvitsee kuoria vain varren alaosa.
  2. Leikkaa kuivuneesta tyvestä pari senttiä, jotta leikkauspinnasta tulee mehevän kostea. Pane kuoritut parsat kylmään veteen. (Jos parsat ovat kovin eripaksuisia, lajittele ne koon mukaan ja sido kimpuiksi kostutetulla puuvillalangalla.) Lado nuput samaan suuntaan.
  3. Parsan keittäminen: Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää suola (1 tl/l vettä). Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja 4-12 minuuttia. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla ja valuta hyvin. (Irrota mahdolliset langat.)
  4. Sulata voi kasarissa, mutta älä anna sen ruskistua. Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset monitoimikoneen, tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita keltuaiset täysteholla.
  5. Kuumenna voi kiehuvan kuumaksi ja kaada se koneen käydessä ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jätä valkoinen sakka lisäämättä.
  6. Lisää paksuhkoon, sileään kastikkeeseen suola, valkopippuri ja sitruunanmehu ja käytä konetta vielä hetki. Tarjoa kastike keitettyjen parsojen kanssa.

Tiesitkö että...

Tarjoa pääruokana 4:lle, alkuruokana 8:lle. Vinkki! Nopean hollandaisekastikkeen saat käyttämällä Knorr hollandaisekastikeaineksia tai valmista Knorr hollandaisekastiketta valkoviinillä.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 405 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18