Maksaa ja balsamicosipuleita
Viipaloidun maksan paistaminen on helppoa ja nopeaa, sillä 1-2 minuuttia/puoli riittää. Maksapihvi pysyy mehevänä, kun jätät sen punervaksi sisältä.
4-5 annostaalle 30 min384 kcal / annos (240g)
Ainekset
4-5 annosta
- n. 500gnaudan maksaa viipaleina
Paistamiseen
- voita + öljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Balsamicosipulit
- 4-6(500 g)sipulia
- 1-2rklöljyä
- n. 1/2dlvettä
- 1rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- persiljaa hienonnettuna
- puolukoita
Valmistus
alle 30 min- Kuivaa maksaviipaleet talouspaperilla. Poista viipaleista sitkeät pintakalvot ja mahdolliset isot verisuonet.
- Kuori ja leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipuleita 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon balsamiviinietikka, vesi, sokeri, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Paista maksapihvit miedolla lämmöllä voi-öljyseoksessa 1-2 minuuttia molemmilta puolilta viipaleiden paksuudesta riippuen. Pihvit saavat jäädä punertaviksi sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä pihvien päälle balsamicosipuleita ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa sekä jäisiä puolukoita. Tarjoa lisäksi perunamuusia ja höyrytettyjä vihanneksia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 240g100 g
- 384 kcal1 610 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja17 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi