• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maksaa ja balsamicosipuleita

Maksapihveistä valmistuu nopeasti herkullinen ateria. Tarjoa pihvit balsamiviinietikalla maustettujen sipulien ja perunamuusin kanssa.
Maksaa ja balsamicosipuleita
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 384 kcal / annos (240g)

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 500gnaudan maksaa viipaleina

Paistamiseen

    • voita + öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Balsamicosipulit

Pinnalle

    • persiljaa hienonnettuna
    • puolukoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuivaa maksaviipaleet talouspaperilla. Poista viipaleista sitkeät pintakalvot ja mahdolliset isot verisuonet.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipuleita 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon balsamiviinietikka, vesi, sokeri, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Paista maksapihvit miedolla lämmöllä voi-öljyseoksessa 1-2 minuuttia molemmilta puolilta viipaleiden paksuudesta riippuen. Pihvit saavat jäädä punertaviksi sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä pihvien päälle balsamicosipuleita ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa sekä jäisiä puolukoita. Tarjoa lisäksi perunamuusia ja höyrytettyjä vihanneksia.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 384 kcal1 610 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille