Kevätjuhlaboston Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kevätjuhlaboston

  • Valmistusaikayli 60 min
Keväinen boston maistuu kahvin kanssa.

    Ainekset

    Pullataikina

    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1 ps (11 g)
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    1
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    n. 8 dl
     
    luomu vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    50 g
     
    Pirkka margariinia
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    tai

    Koristelu

    3 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    n. 3 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 tlk (125 g/75 g)
     
    vihreitä säilykekirsikoita
    tai
     
    sitruunamelissan lehtiä
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon jauho-kuivahiivaseosta. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa n. 20 min.

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala ja pane paperi vuoan pohjalle. Voit vuorata vuoan myös kokonaan leivinpaperilla. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 x 50 cm).

    Levitä taikinalevylle pehmeä rasva, appelsiinimarmeladi, pähkinärouhe, sokeri ja rusinat. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Paloittele rulla 12 yhtä leveään palaan ja asettele palat vuokaan niin, että keskellä on kolme palaa ja loput palat ympärillä. Kohota vuokaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Taikinapalojen pitää kohotessaan tarttua toisiinsa kiinni.

    Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25–30 min. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paistumisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

    Koristelua varten purista sitruunasta mehu ja sekoita kulhossa mehuun tomusokeria paksuksi, juoksevaksi seokseksi. Valuta kirsikat ja silppua pieneksi silpuksi. Koristele jäähtynyt bostonpulla sokerikuorrutuksella, kirsikoilla ja pienillä sitruunamelissan lehdillä. Bostonpulla säilyy hyvin pari päivää muovikuvulla peitettynä huoneenlämmössä.

    Vinkki! Parhaiten leikkautuvan bostonpullan saat, kun leivot itse pullan edellisenä päivänä ja koristelet vasta tarjoamispäivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Pirkka vapaa omega kananmuna 8kpl/464g
      Hinta 2,59/kpl