Bostonpulla mascarponetäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bostonpulla mascarponetäytteellä

Bostonpulla mascarponetäytteellä saa toffeisen maun fariinisokerista ja toscapinnasta.

  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 240 kcal / annos (75g)

Ainekset

16 annosta

Täyte

Toscapinta

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä mascarpone taikinalle. Ripottele pinnalle fariini- ja vaniljasokeri. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Asettele palat vuokaan niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä.
  4. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca. Mittaa kattilaan voi, mantelilastut, fariinisokeri, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
  6. Nosta pullavuoka uunista. Lusikoi toscaseos mahdollisimman nopeasti bostonpullan pinnalle. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Irrota bostonpulla vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 240 kcal989 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua