Hyppää sisältöön
Kinkkutäytteiset ohukaiset Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkkutäytteiset ohukaiset

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Täytä suolaiset ohukaiset herkkusienillä, sipulilla, juustolla ja kinkulla.

    Ainekset

    8 annosta

    Ohukaistaikina

    1/2 l
     
    tai
    1 dl
     
    ohrajauhoja
    tai
    2 dl
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai

    Täyte

    2 rs (à 200 g)
     
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1/2 tl
     
    kirveliä
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 300 g
     
    tai
    1 pkt (200 g)
     
    tai

    Paistamiseen

     
    juoksevaa rasvaseosta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    627 kJ / 151 kcal
    Rasva
    8,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,9 g
    Hiilihydraatit
    8,4 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    9,4 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Valmista ensin ohukaistaikina turpoamaan. Sekoita maidon joukkoon kierrevatkaimella ohra- ja vehnäjauhot, munat, suola ja öljy.
    Täytettä varten viipaloi puhdistetut herkkusienet ja silppua sipuli. Ruskista sienet ja sipuli kevyesti öljyssä paistinpannulla. Mausta kirvelillä, mustapippurilla ja suolalla.
    Viipaloi juusto. Kaada taikinaa isolle (halkaisija 22 cm) kuumalle paistinpannulle, jossa rasva on sulanut. Käännä alapuolelta paistunut ohukainen ja levitä päälle täyte: 3 viipaletta kinkkua, herkkusieniseosta ja juustoviipaleita. Taita ruskistunut ohukainen kaksinkerroin.
    Valuta valmis ohukainen vadille tai suoraan ruokalautaselle. Paista ja täytä loputkin ohukaiset. Tarjoa vihreän salaatin ja maustekurkkuviipaleiden k