Kirjolohta ja punasipulikastiketta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirjolohta ja punasipulikastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Kirjolohi ja uuniperunat valmistuvat uunissa näppärästi samaan aikaan. Punasipulista ja balsamiviinietikasta syntyy herkullinen kastike kalalle.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
kirjolohifileetä
tai
n. 3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Kastike

2
 
tai
1 rkl
 
voita
tai
5 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
kasvisfondia
tai
1–1 1/2 rkl
 
fariinisokeria
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1/2 dl
 
vettä
tai

Lisäksi

1 ps (500 g)
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
688 kJ / 164 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
12,6 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
10,5 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi, puolikkaat vielä kolmeen osaan. Näin saat 6 neliömäistä palaa. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.

Nosta kalapalat nahkapuoli ylöspäin vieri viereen, ohuet reunat vastakkain leivinpaperin päälle pellille. Tällöin ne kypsyvät tasaisesti.

Kypsennä kalaa ensin 225 asteessa 5–10 minuuttia. Lisää pellille lohkoperunat ja jatka paistamista 14–18 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.

Kuori ja hienonna punasipulit. Kuullota niitä hetki voissa. Lisää joukkoon vesi, kasvisfondi, fariinisokeri ja balsamiviinietikka. Keitä kastiketta kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia tai kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 dl. Siivilöi kastike.

Sekoita maissijauhot vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 3,09/kpl
    7,73/kg
  • Pirkka lohkoperuna 500 g pakaste
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 29,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Maggi Kasvisliemi 500ml by Puljonki
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Pirkka maustettu lohkoperuna 450g pakaste
    Hinta 1,65/kpl
    3,67/kg
  • Oolannin kuoreton lohkoperuna 750g pakaste
    Hinta 3,95/kpl
    5,27/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (1 arvio)