• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirjolohta ja punasipulikastiketta

Kirjolohi ja uuniperunat valmistuvat uunissa näppärästi samaan aikaan. Punasipulista ja balsamiviinietikasta syntyy herkullinen kastike kalalle.
Kirjolohta ja punasipulikastiketta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 423 kcal / annos (280g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa lohifilee pitkittäin puoliksi, puolikkaat vielä kolmeen osaan. Näin saat 6 neliömäistä palaa. Mausta kalapalat pippurilla.
  2. Nosta kalapalat nahkapuoli ylöspäin vieri viereen, ohuet reunat vastakkain leivinpaperin päälle pellille. Tällöin ne kypsyvät tasaisesti.
  3. Kypsennä kalaa ensin 225 asteessa 5-10 minuuttia. Lisää pellille lohkoperunat ja jatka paistamista 14-18 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja hienonna punasipulit. Kuullota niitä hetki voissa. Lisää joukkoon vesi, kasvisfondi, fariinisokeri ja balsamiviinietikka. Keitä kastiketta kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia tai kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 dl. Siivilöi kastike.
  5. Sekoita maissijauhot vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 423 kcal1 770 kJ
  • Proteiinia36,4 g
  • Hiilihydraatteja22,1 g
  • Rasvaa22,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille