• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lohi-mustajuuripannuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-mustajuuripannu

Yhdistä parsaa muistuttava mustajuuri lohen kanssa. Lohi-mustajuuripannu valmistuu yhdessä astiassa. Noin 6,20€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohen nahka ja leikkaa lohi noin 2 cm:n sentin levyisiksi paloiksi.
  2. Paista lohipalat öljytilkassa isossa pinnoitetussa kasarissa molemmin puolin pinnaltaan rapean kypsiksi. Mausta palat makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
  3. Huuhtele kasari ja nosta takaisin liedelle. Lisää kasariin vesi, kanaliemiannosfondi ja sitruunanmehu.
  4. Pese, kuori ja pilko mustajuuret 1 ½-2 cm:n paloiksi sitruuna-kanaliemen sekaan.
  5. Kuumenna ja keitä mustajuuripaloja hiljalleen kiehuvassa liemessä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä eli noin 20 minuuttia.
  6. Sekoita kulhoon kylmän maidon sekaan maissitärkkelys ja lisää seos kasariin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Anna poreilla keskilämmöllä vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä.
  8. Pilko sillä aikaa paistetut lohipalat pienemmiksi ja valuta simpukat.
  9. Lisää pehmenneiden mustajuurien päälle lohipalat ja simpukat. Anna lämmetä hetken ajan.
  10. Viimeistele ruoka halutessasi babypinaatinlehdillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja punajuurikuutiolla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Tiina 2.3.2018

    Hei! Minkä takia pannu pitää huuhdella kun kalapalat on paistettu? Eikö siinä mene hyviä aromeja viemäristä alas?

  • K-Kuluttajapalvelu2.3.2018

    Tiina, pannun voi toki halutessaan jättää myös huuhtelematta.