Lohi-mustajuuripannu
Yhdistä parsaa muistuttava mustajuuri lohen kanssa. Lohi-mustajuuripannu valmistuu yhdessä astiassa. Noin 6,20€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 600 g)kirjolohifileetä
- öljyä paistamiseen
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 500gmustajuurta
- 6dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 1/2dlsitruunanmehua
- 2dlmaitoa
- 1rklmaissitärkkelystä
- 1prk(200 g/115 g)Pirkka Parhaat savustettuja sinisimpukoita
Lisäksi
- 1/2kevätsipulinvartta
- 2-3rklPirkka punajuurikuutioita
Valmistus
30 - 60 min- Poista lohen nahka ja leikkaa lohi noin 2 cm:n sentin levyisiksi paloiksi.
- Paista lohipalat öljytilkassa isossa pinnoitetussa kasarissa molemmin puolin pinnaltaan rapean kypsiksi. Mausta palat makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Huuhtele kasari ja nosta takaisin liedelle. Lisää kasariin vesi, kanaliemiannosfondi ja sitruunanmehu.
- Pese, kuori ja pilko mustajuuret 1 ½-2 cm:n paloiksi sitruuna-kanaliemen sekaan.
- Kuumenna ja keitä mustajuuripaloja hiljalleen kiehuvassa liemessä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä eli noin 20 minuuttia.
- Sekoita kulhoon kylmän maidon sekaan maissitärkkelys ja lisää seos kasariin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna poreilla keskilämmöllä vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä.
- Pilko sillä aikaa paistetut lohipalat pienemmiksi ja valuta simpukat.
- Lisää pehmenneiden mustajuurien päälle lohipalat ja simpukat. Anna lämmetä hetken ajan.
- Viimeistele ruoka halutessasi babypinaatinlehdillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja punajuurikuutiolla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei! Minkä takia pannu pitää huuhdella kun kalapalat on paistettu? Eikö siinä mene hyviä aromeja viemäristä alas?
Tiina, pannun voi toki halutessaan jättää myös huuhtelematta.