Lohi-mustajuuripannu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Yhdistä parsaa muistuttava mustajuuri lohen kanssa. Lohi-mustajuuripannu valmistuu yhdessä astiassa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 pkt (n. 600 g) kirjolohifileetä
- öljyä paistamiseen
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 500 g mustajuurta
- 6 dl vettä
- 1 Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 2 dl maitoa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 prk (200 g/115 g) savustettuja sinisimpukoita
Lisäksi
- 1 dl Pirkka Luomu babypinaattia
- 1/2 kevätsipulinvartta
- 2–3 rkl Pirkka punajuurikuutioita
Ravintosisältö
- Energia376 kJ / 90 kcal
- Rasva4 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit4,4 g
- josta sokereita2,8 g
- Proteiini7,7 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Poista lohen nahka ja leikkaa lohi noin 2 cm:n sentin levyisiksi paloiksi.
- Paista lohipalat öljytilkassa isossa pinnoitetussa kasarissa molemmin puolin pinnaltaan rapean kypsiksi. Mausta palat makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Huuhtele kasari ja nosta takaisin liedelle. Lisää kasariin vesi, kanaliemiannosfondi ja sitruunanmehu.
- Pese, kuori ja pilko mustajuuret 1 ½–2 cm:n paloiksi sitruuna-kanaliemen sekaan.
- Kuumenna ja keitä mustajuuripaloja hiljalleen kiehuvassa liemessä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä eli noin 20 minuuttia.
- Sekoita kulhoon kylmän maidon sekaan maissitärkkelys ja lisää seos kasariin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna poreilla keskilämmöllä vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä.
- Pilko sillä aikaa paistetut lohipalat pienemmiksi ja valuta simpukat.
- Lisää pehmenneiden mustajuurien päälle lohipalat ja simpukat. Anna lämmetä hetken ajan.
- Viimeistele ruoka halutessasi babypinaatinlehdillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja punajuurikuutiolla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka Luomu babypinaatti 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgEtuhinta 26,99/kgnorm. 32,90/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Mustajuuri 500g 1lkHinta 4,29/kpl8,58/kg
- Mustajuuri ulkomainenHinta 3,99/kg
- Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 gHinta 2,25/kpl25,57/kg
- Spices Chef luomu kana-aromi vegaaninen liemijauhe 90g BPA-vapaassa biomuovimaustepurkissaHinta 4,95/kpl55,00/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Pinaatti 70g 1lkHinta 1,89/kpl27,00/kg
- Felix kuutiopunajuuri mausteliemessä 420g/280gHinta 2,75/kpl9,82/kg
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min4,5(123 arviota)
- 30 - 60 min4,0(32 arviota)
- 30 - 60 min3,9(37 arviota)
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
- 30 - 60 min4,2(68 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (9 arviota)
- Tiina7 vuotta sittenHei! Minkä takia pannu pitää huuhdella kun kalapalat on paistettu? Eikö siinä mene hyviä aromeja viemäristä alas?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTiina, pannun voi toki halutessaan jättää myös huuhtelematta.