Lohi-mustajuuripannu
Yhdistä parsaa muistuttava mustajuuri lohen kanssa. Lohi-mustajuuripannu valmistuu yhdessä astiassa. Noin 6,20€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(n. 600 g)Pirkka Parhaat Benella -kirjolohifileetä
- öljyä paistamiseen
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 500gmustajuurta
- 6dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 1/2dlsitruunanmehua
- 2dlmaitoa
- 1rklmaissitärkkelystä
- 1prk(200 g/115 g)Pirkka Parhaat savustettuja sinisimpukoita
Lisäksi
- 1/2kevätsipulinvartta
- 2-3rklPirkka punajuurikuutioita
Valmistus
30 - 60 min- Poista lohen nahka ja leikkaa lohi noin 2 cm:n sentin levyisiksi paloiksi.
- Paista lohipalat öljytilkassa isossa pinnoitetussa kasarissa molemmin puolin pinnaltaan rapean kypsiksi. Mausta palat makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Huuhtele kasari ja nosta takaisin liedelle. Lisää kasariin vesi, kanaliemiannosfondi ja sitruunanmehu.
- Pese, kuori ja pilko mustajuuret 1 ½-2 cm:n paloiksi sitruuna-kanaliemen sekaan.
- Kuumenna ja keitä mustajuuripaloja hiljalleen kiehuvassa liemessä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä eli noin 20 minuuttia.
- Sekoita kulhoon kylmän maidon sekaan maissitärkkelys ja lisää seos kasariin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna poreilla keskilämmöllä vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä.
- Pilko sillä aikaa paistetut lohipalat pienemmiksi ja valuta simpukat.
- Lisää pehmenneiden mustajuurien päälle lohipalat ja simpukat. Anna lämmetä hetken ajan.
- Viimeistele ruoka halutessasi babypinaatinlehdillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja punajuurikuutiolla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Minkä takia pannu pitää huuhdella kun kalapalat on paistettu? Eikö siinä mene hyviä aromeja viemäristä alas?
Tiina, pannun voi toki halutessaan jättää myös huuhtelematta.