Lohi-mustajuuripannu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Yhdistä parsaa muistuttava mustajuuri lohen kanssa. Lohi-mustajuuripannu valmistuu yhdessä astiassa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (n. 600 g) | kirjolohifileetä tai |
öljyä paistamiseen tai | |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
500 g | mustajuurta tai |
6 dl | vettä tai |
1 | tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
2 dl | maitoa tai |
1 rkl | maissitärkkelystä tai |
1 prk (200 g/115 g) | savustettuja sinisimpukoita tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 dl | tai |
1/2 | kevätsipulinvartta tai |
2–3 rkl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohen nahka ja leikkaa lohi noin 2 cm:n sentin levyisiksi paloiksi.
Paista lohipalat öljytilkassa isossa pinnoitetussa kasarissa molemmin puolin pinnaltaan rapean kypsiksi. Mausta palat makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
Huuhtele kasari ja nosta takaisin liedelle. Lisää kasariin vesi, kanaliemiannosfondi ja sitruunanmehu.
Pese, kuori ja pilko mustajuuret 1 ½–2 cm:n paloiksi sitruuna-kanaliemen sekaan.
Kuumenna ja keitä mustajuuripaloja hiljalleen kiehuvassa liemessä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä eli noin 20 minuuttia.
Sekoita kulhoon kylmän maidon sekaan maissitärkkelys ja lisää seos kasariin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Anna poreilla keskilämmöllä vielä noin 10 minuutin ajan tai kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä.
Pilko sillä aikaa paistetut lohipalat pienemmiksi ja valuta simpukat.
Lisää pehmenneiden mustajuurien päälle lohipalat ja simpukat. Anna lämmetä hetken ajan.
Viimeistele ruoka halutessasi babypinaatinlehdillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja punajuurikuutiolla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(105 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
- 30 - 60 min4,2(51 arviota)
- 30 - 60 min4,1(28 arviota)
- yli 60 min3,9(42 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min3,9(30 arviota)
- 30 - 60 min3,4(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (9 arviota)
- Tiina5 vuotta sittenHei! Minkä takia pannu pitää huuhdella kun kalapalat on paistettu? Eikö siinä mene hyviä aromeja viemäristä alas?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTiina, pannun voi toki halutessaan jättää myös huuhtelematta.