Sitruuna-yrttimarinoidut kalamataoliivit
Marinoi oliivit sitruunankuorella, valkosipulilla ja yrteillä maustetulla öljyllä. Tarjoa esimerkiksi mezenä.
10 annosta30 - 60 min241 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 1tlk(370 g)Pirkka Parhaat kalamataoliiveja (kivettömiä)
- 1sitruunan kuori
- 2valkosipulinkynttä
- n. 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valuta oliivit, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset oliivien joukkoon.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä tuoreen leivän kanssa. Voit lisätä oliiveja salaatteihin. Huom! Oliiviöljy jähmettyy jääkaapissa, mutta muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 241 kcal1 010 kJ
- Proteiinia 2,26 g
- Hiilihydraatteja3,83 g
- Rasvaa24,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi