• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruuna-yrttimarinoidut kalamataoliivit

Sitruuna-yrttimarinoidut kalamataoliivit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 241 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1tlk(370 g)Pirkka kalamataoliiveja
    • 1sitruunan kuori
    • 2valkosipulinkynttä
    • n. 1/2dlPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2tlPirkka Provencen Mix -yrttisekoitusta
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valuta oliivit, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset oliivien joukkoon.
  2. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä tuoreen leivän kanssa. Voit lisätä oliiveja salaatteihin. Huom! Oliiviöljy jähmettyy jääkaapissa, mutta muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 241 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia2,26 g
  • Hiilihydraatteja3,83 g
  • Rasvaa24,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille