Pesto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tuoreesta basilikasta itse tehty pesto on vertaansa vailla. Kokeile vihreää pestoa vaikkapa leivän päälle tai pastan kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 ruukku (30 g) | tai |
1 dl (50 g) | tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
100 g | parmesaania raastettuna tai |
1–1 1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 392 kJ / 576 kcal |
Rasva | 55,8 g |
josta tyydyttynyttä | 13 g |
Hiilihydraatit | 2,9 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 14,6 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Pane basilikanlehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.
Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.