Pesto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pesto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tuoreesta basilikasta itse tehty pesto on vertaansa vailla. Kokeile vihreää pestoa vaikkapa leivän päälle tai pastan kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 ruukku (30 g)
 
tai
1 dl (50 g)
 
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
100 g
 
parmesaania raastettuna
tai
1–1 1/2 dl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
2 392 kJ / 576 kcal
Rasva
55,8 g
josta tyydyttynyttä
13 g
Hiilihydraatit
2,9 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
14,6 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Pane basilikanlehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.

Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.