Pesto
Tuoreesta basilikasta itse tehty pesto on vertaansa vailla. Kokeile vihreää pestoa vaikkapa leivän päälle tai pastan kanssa.
- 6 annosta
- alle 15 min
- 425 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1ruukku(30 g)Pirkka basilikaa (tuore)
- 1dl(50 g)Pirkka pinjansiemeniä
- 1-2valkosipulinkynttä
- 100gparmesaania raastettuna
- 1-1 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 15 min- Pane basilikanlehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.
- Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat pestosta miedomman, korvaa osa oliiviöljystä rypsiöljyllä.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 425 kcal1 780 kJ
- Proteiinia 12,6 g
- Hiilihydraatteja3,97 g
- Rasvaa39,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Laitoimme kana naanleipien päälle tätä, oli tosi hyvää jos pitää runsaasta valkosipulista tosin laitoimme itse 3 valkosipulinkynttä ja öljyä oman mielen mukaan, tulee parempaa kuin kaupasta eikä ole vaivalloista tehdä!
Nimim. Kaupanpestokinonparempaa. Laita vähemmän valkosipulia ja öljyä. Itse tehty on hyvää!
Ei hyvä!!!!!! Maistuu pelkällä valkosipulille ja öljyä on aivan liikaa.