Pesto

Tuoreesta basilikasta itse tehty pesto on vertaansa vailla. Kokeile vihreää pestoa vaikkapa leivän päälle tai pastan kanssa.
Pesto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 425 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Pane basilikanlehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.
  2. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat pestosta miedomman, korvaa osa oliiviöljystä rypsiöljyllä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 425 kcal1 780 kJ
  • Proteiinia12,6 g
  • Hiilihydraatteja3,97 g
  • Rasvaa39,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

5