• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreikkalainen leipäkranssi

Kreikkalainen leipäkranssi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • yli 60 min
  • 195 kcal / 100 g

Ainekset

1 kpl
    • 2 1/2dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 2tlhunajaa
    • n. 7dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 2rkloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola, hunaja ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon loput jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia, kuori ja hienonna ne. Leikkaa sipuli ja tomaatit puoliksi ja viipaloi ne. Hienonna salaattijuusto haarukalla.
  3. Kaaviloi taikina noin 30x50 cm kokoiseksi levyksi. Ripottele levylle persilja, kaprikset, hienonnetut kananmunat ja fetajuusto. Jaa tasaisesti levylle tomaatit ja sipulirenkaat. Rouhi päälle ripaus mustapippuria. 4 .Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen. Käännä rulla kranssin muotoon. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Pistele leipä.
  4. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 195 kcal817 kJ
  • Proteiinia7,86 g
  • Hiilihydraatteja24,5 g
  • Rasvaa7,23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille