• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-linssisalaatti

Linsseistä, kukkakaalista ja lehtipersiljasta syntyy mehevä ja ruokaisa salaatti, joka muistuttaa libanonilaista tabbouleh-salaattia. Tämäkin resepti vain n. 1,40€/annos*.
Kukkakaali-linssisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1(500 g)kukkakaali
    • 1(400 g)kurkku
    • 1(100 g)punasipuli
    • 1tlk(310 g/265 g)Bonduelle gourmet linssejä
    • 1tlk(310 g/265 g)Bonduelle gourmet kikherneitä
    • 3dllehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsokeria
    • ripausmustapippuria
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Raasta kukkakaali raastimella muruksi ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään suuressa kulhossa. Lisää kulhoon kukkakaali, kurkku, sipuli, linssit ja kikherneet. Anna maustua jääkapissa hetken aikaa tai seuraavaan päivään.
  3. Sekoita lehtipersilja ja murennettu salaattijuusto salaatin joukkoon. Tarjoa salaatti lisäkkeenä tai sellaisenaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 280g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10