Hyppää sisältöön
Punajuuri-linssisalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-linssisalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kauniissa punajuurisalaatissa linssit marinoidaan appelsiinisella kastikkeella. Harissa, korianterinsiemenet ja taatelit tuovat salaattiin pohjoisafrikkalaista vivahdetta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Kastike

Ravintosisältö

  • Energia
    669 kJ / 161 kcal
  • Rasva
    8,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,7 g
  • Hiilihydraatit
    12,1 g
  • josta sokereita
    9,4 g
  • Proteiini
    5,9 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja lohko kelta- ja punajuuret. Pidä punajuuret erillään, jotta ne eivät värjää keltajuuria. Pyörittele lohkot öljyssä ja mausta morttelissa hienonnetuilla korianterinsiemenillä, suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä juurekset pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kypsyys paistamisen loppuvaiheessa, lohkot saavat jäädä hieman napakoiksi.
  3. Raasta appelsiinin kuori (1 tl) ja purista mehu (1/4 dl). Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita kastike valutettujen linssien joukkoon. Anna tekeytyä kylmässä sen aikaa, kun juurekset ovat uunissa.
  4. Murenna fetajuusto ja viipaloi taatelit. Kokoa salaatti laakealle vadille. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (55 arviota)

  • lihaasa
    5 vuotta sitten
    NUA JÄTÄN SUOSIOLLA,MUTDEN SUIHIN!!
  • Take away the Harrisa
    8 vuotta sitten
    The ingredients are good, we would leave the Harrisa out and use basic source