Kvinoa-lihabowlTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kvinoa-lihabowl

Värikkääseen kvinoabowliin kätkët herkulliseen muotoon edelliseltä grilliaterialta jääneet lihat. Noin 3,20€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 1(60 g)sipuli
    • 3isoa valkosipulinkynttä murskattuna
    • 1/2dlketsuppia
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2rklkylmää vettä
    • 1tlseesamiöljyä
    • (seesaminsiemeniä)
    • miniversoja koristeluun

Tahinikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin grillilihan kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljytilkassa läpikuultaviksi. Lisää loput ainekset ja keitä 2-3 minuuttia.
  2. Leikkaa grilliliha ohuiksi, pieniksi paloiksi. 
Lisää liha kastikkeen sekaan ja jätä sivuun.
  3. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen 
mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jaa valmis kvinoa 4 annosastian pohjalle.
  4. Kuori porkkanat ja vetele niistä perunankuorimisveitsellä suikaleita kulhoon. Siisti fenkoli ja ota siitä juustohöylällä suikaleita toiseen kulhoon. Sekoita keskenään 2 rkl sitruunanmehua ja hunaja. Valuta puolet seoksesta porkkanasuikaleille ja loput fenkolisuikaleille.
  5. Leikkaa avokadon hedelmäliha ohuiksi suikaleiksi. Purista pinnalle 1 rkl sitruunanmehua.
  6. Pese ja puolita viinirypäleet ja miniluumutomaatit. Paista kananmunat pannulla.
  7. Valmista tahinikastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään.
  8. Nosta annoskulhoihin kvinoan päälle paistettua kananmunaa, lihakastikeseosta, pinaattia, tomaatteja, porkkanaa, fenkolia ja viinirypäleitä. Ripauta pinnalle koristeeksi halutessasi paahdettuja seesaminsiemeniä ja miniversoja. Tarjoa tahinikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu