Kvinoasalaatti paahdetuilla kasviksilla
Ihana kvinoasalaatti on paahdettujen kasvisten ansiosta supermehevä. Tässäpä mainio salaatti niin juhlapöytään kuin lounasrasiaankin. Noin 1,25€/annos.*
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
- 3dlkvinoaa
- 6dlvettä
- 3rklsitruunanmehua
- 2(500 g)munakoisoa
- 2(500 g)kesäkurpitsaa
- 2rklrypsiöljyä
- 2rklseesamiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1prk(190 g/95 g)Pirkka Parhaat aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
- 1ruukkukorianteria
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kvinoa. Keitä kvinoaa pakkauksen ohjeen mukaan fondilla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Sekoita oliiviöljy ja sitruunanmehu keskenään ja kääntele kastike kulhossa kvinoan joukkoon. Anna jäähtyä.
- Kuutioi munakoisot ja kesäkurpitsat parin sentin paloiksi. Levitä uunipellille ja valuta päälle rypsi- ja seesamiöljyä. Mausta suolalla.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Anna kasvisten jäähtyä.
- Sekoita kvinoaan kasvikset ja valutetut aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri ja sekoitaa salaattin joukkoon. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun asti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi