Feta-kasvispiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-kasvispiirakka

Kaunis kasvispiirakka saa pintaansa kasvissuikaleista rullattuja ruusukkeita. Tämä kasvispiirakka on juhlapöydän suosikki!

  • 30 - 60 min

Ainekset

Pohja

Täyte

Yrttiöljy

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1ruukkutuoretta basilikaa
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylän avulla ohuita viipaleita ja halkaise viipaleet pitkittäin kahtia.
  4. Soseuta fetajuusto ja maito sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, juustoraaste ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kasvissuikaleita tiukiksi rulliksi ja paina ne täytteen päälle pystyyn ruusukkeiksi.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta piirakka ylätasolle ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  6. Valmista yrttiöljy soseuttamalla öljy ja basilikanlehdet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon valkosipuli ja pippuri. Valuta öljy piirakan pinnalle ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • Eeva3.7.2018

    Hei, piirakkaa valmistettu useasti ja maistuvaa on. Haluaisin tehdä pellillisen, riittääkö tupla-annos?

  • K-Kuluttajapalvelu3.7.2018

    Eeva, reseptiä ei ole testattu pellilliseen. Pohjan määrän pitäisi riittää tuplattuna noin pellilliseen, mutta kasvisrullien määrää on vaikea arvioida.

  • köksän ope13.9.2017

    Hei! Kokeilimme kotitaloustunnilla ohjetta. Piirakasta tuli nätti, mutta leikkaaminen ei onnistunut, koska täyte oli kostuttanut pohjan ihan velliksi. Kävikö teilläkin samalla tavalla? Ajanpuutteen vuoksi oikaisimme ja jätimme pohjan esipaistamatta, mutta ei videossakaan näköjään sitä tehty. Täyteen kosteus olisi kyllä tehnyt näkkäristäkin löysää. Ehkä yhden munan lisääminen täytteeseen auttaisi.

  • K-Kuluttajapalvelu13.9.2017

    köksän ope, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kotitaloustunnilla onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, jolloin pohja on myös esipaistettu ohjeen mukaisesti. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • kokki minäkin25.8.2017

    Olisipa kiva jos yleisölle näytettäisiin rehellinen lopputulos ja reseptin otsikkokuvana olisi valmiiksi paistettu piirakka. Nyt paistamattoman piirakan päälle on levitetty yrttiöljy ja piirakan ulkonäkö on täysin erilainen millainen se olisi paistettuna eli reseptin mukaan valmistettuna.

  • K-Kuluttajapalvelu25.8.2017

    "Kokki minäkin", kuvassa on paistettu piirakka, jonka päälle on pirskoteltu yrttiöljyä. Paistoohjeet ovat aina suuntaa antavia, sillä uuneissa on eroja.

  • pneumo-Kokki5.7.2017

    Erinomaista myös ilman yrttiöljyä, jota en jaksanut väsätä. Tykkäsin enemmän lämpimänä kuin kylmänä, mutta helppohan tuota on mikrossa lämmittää aina tarpeen mukaan.

  • Saara21.6.2017

    Hienolta kuulostava resepti, mutta olisi kiva kertoa mihin yrttiöljyä suositellaan käytettävän? Pirskotellaanko valmiin piiraan päälle, vai?

  • K-Kuluttajapalvelu21.6.2017

    Hei Saara, yrttiöljy valutetaan piirakan päälle ennen tarjoilua.