Feta-kasvispiirakka
Kaunis kasvispiirakka saa pintaansa kasvissuikaleista rullattuja ruusukkeita. Tämä kasvispiirakka on juhlapöydän suosikki!
- 30 - 60 min
Ainekset
Pohja
- 1 1/2dlPirkka ruisjauhoja
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 100gPirkka voita
- 2rklvettä
Täyte
- 1(n. 340 g)kesäkurpitsa
- 3(300 g)porkkanaa
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2dlmaitoa
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripausmustapippuria
Yrttiöljy
- 1/2dloliiviöljyä
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Kuori porkkanat ja leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylän avulla ohuita viipaleita ja halkaise viipaleet pitkittäin kahtia.
- Soseuta fetajuusto ja maito sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, juustoraaste ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kasvissuikaleita tiukiksi rulliksi ja paina ne täytteen päälle pystyyn ruusukkeiksi.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta piirakka ylätasolle ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Valmista yrttiöljy soseuttamalla öljy ja basilikanlehdet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon valkosipuli ja pippuri. Valuta öljy piirakan pinnalle ennen tarjoilua.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei, piirakkaa valmistettu useasti ja maistuvaa on. Haluaisin tehdä pellillisen, riittääkö tupla-annos?
Eeva, reseptiä ei ole testattu pellilliseen. Pohjan määrän pitäisi riittää tuplattuna noin pellilliseen, mutta kasvisrullien määrää on vaikea arvioida.
Hei! Kokeilimme kotitaloustunnilla ohjetta. Piirakasta tuli nätti, mutta leikkaaminen ei onnistunut, koska täyte oli kostuttanut pohjan ihan velliksi. Kävikö teilläkin samalla tavalla? Ajanpuutteen vuoksi oikaisimme ja jätimme pohjan esipaistamatta, mutta ei videossakaan näköjään sitä tehty. Täyteen kosteus olisi kyllä tehnyt näkkäristäkin löysää. Ehkä yhden munan lisääminen täytteeseen auttaisi.
köksän ope, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kotitaloustunnilla onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, jolloin pohja on myös esipaistettu ohjeen mukaisesti. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Olisipa kiva jos yleisölle näytettäisiin rehellinen lopputulos ja reseptin otsikkokuvana olisi valmiiksi paistettu piirakka. Nyt paistamattoman piirakan päälle on levitetty yrttiöljy ja piirakan ulkonäkö on täysin erilainen millainen se olisi paistettuna eli reseptin mukaan valmistettuna.
"Kokki minäkin", kuvassa on paistettu piirakka, jonka päälle on pirskoteltu yrttiöljyä. Paistoohjeet ovat aina suuntaa antavia, sillä uuneissa on eroja.
Erinomaista myös ilman yrttiöljyä, jota en jaksanut väsätä. Tykkäsin enemmän lämpimänä kuin kylmänä, mutta helppohan tuota on mikrossa lämmittää aina tarpeen mukaan.
Hienolta kuulostava resepti, mutta olisi kiva kertoa mihin yrttiöljyä suositellaan käytettävän? Pirskotellaanko valmiin piiraan päälle, vai?
Hei Saara, yrttiöljy valutetaan piirakan päälle ennen tarjoilua.