Hyppää sisältöön
Feta-kasvispiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Feta-kasvispiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kaunis feta-kasvispiirakka saa pintaansa kasvissuikaleista rullattuja ruusukkeita. Tämä kasvispiirakka on juhlapöydän suosikki!

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    Täyte

    Yrttiöljy

    • 1/2 dl oliiviöljyä
    • 1 ruukku tuoretta basilikaa
    • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • ripaus mustapippuria

    Ravintosisältö

    • Energia
      862 kJ / 206 kcal
    • Rasva
      14,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,1 g
    • Hiilihydraatit
      10,2 g
    • josta sokereita
      2,2 g
    • Proteiini
      7 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
    2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
    3. Kuori porkkanat ja leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Höylää kesäkurpitsasta juustohöylän avulla ohuita viipaleita ja halkaise viipaleet pitkittäin kahtia.
    4. Soseuta fetajuusto ja maito sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, juustoraaste ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kasvissuikaleita tiukiksi rulliksi ja paina ne täytteen päälle pystyyn ruusukkeiksi.
    5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta piirakka ylätasolle ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
    6. Valmista yrttiöljy soseuttamalla öljy ja basilikanlehdet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon valkosipuli ja pippuri. Valuta öljy piirakan pinnalle ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (64 arviota)

    • Eeva
      6 vuotta sitten
      Hei, piirakkaa valmistettu useasti ja maistuvaa on. Haluaisin tehdä pellillisen, riittääkö tupla-annos?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Eeva, reseptiä ei ole testattu pellilliseen. Pohjan määrän pitäisi riittää tuplattuna noin pellilliseen, mutta kasvisrullien määrää on vaikea arvioida.
    • köksän ope
      7 vuotta sitten
      Hei! Kokeilimme kotitaloustunnilla ohjetta. Piirakasta tuli nätti, mutta leikkaaminen ei onnistunut, koska täyte oli kostuttanut pohjan ihan velliksi. Kävikö teilläkin samalla tavalla? Ajanpuutteen vuoksi oikaisimme ja jätimme pohjan esipaistamatta, mutta ei videossakaan näköjään sitä tehty. Täyteen kosteus olisi kyllä tehnyt näkkäristäkin löysää. Ehkä yhden munan lisääminen täytteeseen auttaisi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      köksän ope, harmillista kuulla, ettei piirakka ole kotitaloustunnilla onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, jolloin pohja on myös esipaistettu ohjeen mukaisesti. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
    • kokki minäkin
      7 vuotta sitten
      Olisipa kiva jos yleisölle näytettäisiin rehellinen lopputulos ja reseptin otsikkokuvana olisi valmiiksi paistettu piirakka. Nyt paistamattoman piirakan päälle on levitetty yrttiöljy ja piirakan ulkonäkö on täysin erilainen millainen se olisi paistettuna eli reseptin mukaan valmistettuna.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      "Kokki minäkin", kuvassa on paistettu piirakka, jonka päälle on pirskoteltu yrttiöljyä. Paistoohjeet ovat aina suuntaa antavia, sillä uuneissa on eroja.
    • pneumo-Kokki
      7 vuotta sitten
      Erinomaista myös ilman yrttiöljyä, jota en jaksanut väsätä. Tykkäsin enemmän lämpimänä kuin kylmänä, mutta helppohan tuota on mikrossa lämmittää aina tarpeen mukaan.
    • Saara
      8 vuotta sitten
      Hienolta kuulostava resepti, mutta olisi kiva kertoa mihin yrttiöljyä suositellaan käytettävän? Pirskotellaanko valmiin piiraan päälle, vai?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Hei Saara, yrttiöljy valutetaan piirakan päälle ennen tarjoilua.