• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kyproksensalaatti

Kaprikset, tonnikala, kananmuna ja anjovikset maistuvat kyproksen tapaan tehdyssä salaatissa. Ruokaisa salaatti maistuu vaikkapa lounaaksi.
Kyproksensalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 103 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 600gPirkka uuden sadon perunoita
    • 4kananmunaa
    • 1pienisipuli
    • 1/2rs(à 250 g)kirsikkatomaatteja
    • pala(150 g)kurkkua
    • 1tlk(200 g)Pirkka tonnikalaa öljyssä
    • 1rs(100 g)anjovisfileitä
    • 1rklkapriksia
    • 1ruukkujääsalaattia

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä hyvin pestyt tai kuoritut perunat kypsiksi suolavedessä. Keitä kananmunat koviksi eli noin 8 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli. Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kurkku. Valuta tonnikala ja anjovisfileet.
  3. Viipaloi tai kuutioi perunat. Pane ne kulhoon, lisää joukkoon sipuli ja salaattikastike. Mausta piri piri -maustesekoituksella. Anna marinoitua noin 10 minuuttia.
  4. Revi salaatti laakealle vadille. Lado salaatin päälle marinoidut perunat, tonnikala, tomaatit, kurkut, anjovikset, oliivit ja kaprikset. Lohko kuoritut munat ja lisää ne salaatin päälle. Tarjoa patongin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 103 kcal429 kJ
  • Proteiinia5,4 g
  • Hiilihydraatteja6,93 g
  • Rasvaa5,54 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille