• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savusiikasalaatti

Savusiikasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / annos (220g)

Ainekset

6 annosta
    • 2ruukkuajääsalaattia
    • 1nippuretiisejä
    • 1/2(n. 200 g)kurkkua
    • 3kananmunaa (kovaksi keitettyinä)
    • 1pieniPirkka punasipuli
    • 1(n. 700 g)Pirkka suomalainen savusiika
    • tilliä

Kastike

    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1rklPirkka sinappia
    • mustapippuria
    • 2-3rklkapriksia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele salaatinlehdet, valuta ja levitä laakealle tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja halkaistu kurkku. Halkaise munat. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  2. Poista savusiiasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala 3-4 cm:n viipaleiksi. Nosta viipaleet salaatin päälle.
  3. Ryhmittele kirsikkatomaatit, retiisi- ja kurkkuviipaleet sekä munanpuolikkaat kalaviipaleiden ympärille. Koristele hienonnetulla tillillä ja punasipulirenkailla.
  4. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Mausta kermaviili sinapilla ja ripauksella mustapippuria. Sekoita joukkoon kaprikset, tilli- ja ruohosipulisilppu. Anna kastikkeen maustua kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa kastike erikseen. Tarjoa savusiikasalaatti uusien perunoiden ja paahdetun ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 185 kcal775 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1