• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mausteliemessä hautunutta possuaReseptin teki kumppani

Mausteliemessä hautunutta possua

Porsaan ulkofilee haudutetaan meheväksi maukkaassa aasialaishenkisessä mausteliemessä. N. 2,35€/annos. Resepti: Suvi Rüster

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Mausteliemi

    • 2valkosipulinkynttä
    • 20gtuoretta inkivääriä
    • 2dlvettä
    • 1dlvalkoviiniä
    • 1dlsoijakastiketta
    • 3/4dlruokosokeria
    • 2rklosterikastiketta
    • 1lihaliemikuutio
    • 2tähtianista
    • 1kanelitanko
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

    • 1dlkorianteria hienonnettuna
    • 1punainen chili
    • 1/2dlPirkka paahdettua sipulirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele inkivääri.
  3. Mittaa valurautapataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta liemi.
  4. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Nosta filee pannulle ja ruskista molemmin puolin. Nosta liha mausteliemeen valurautapataan.
  5. Hauduta 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Nosta ulkofilee padasta tarjoiluvadille. Siivilöi liemi ja kaada kastikekannuun.
  6. Hienonna korianteri. Pese chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Ripottele lihan päälle korianteria, chiliä ja paahdettua sipulia. Tarjoa paistoliemikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua