• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Possun etuselkää makeassa kastikkeessaReseptin teki kumppani

Possun etuselkää makeassa kastikkeessa

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1kgporsaan etuselkää
    • 1rklöljyä
    • 2viipalettatuoretta inkivääriä
    • 1punainen chili
    • 7dlvettä
    • 2lihaliemikuutiota
    • maustemitallinencayennepippuria
    • 1tlkorianterinsiemeniä
    • 1kanelitanko

Makea kastike

    • 1dlruokokidesokeria
    • 3-4dllihan paistolientä siivilöitynä

Tarjoiluun

    • 6cm:n palatuoretta inkivääriä
    • 6punaista chiliä
    • 12pikkusipulia
    • 1/4dlöljyä
    • 3rklruokokidesokeria
    • 2kevätsipulia
    • 1ruukkukorianteria
    • jasmiiniriisiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtaise lihapala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa, ruskista lihan pinnat ja siirrä lihapala uunivuokaan. Lisää inkivääriviipaleet ja chili vuokaan.
  2. Kuumenna vesi, liemikuutiot ja mausteet kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi lihan päälle vuokaan, liha saa peittyä lähes kokonaan liemeen. Työnnä kannella tai alumiinifoliolla peitetty vuoka uuniin ja kypsennä 120 asteessa 5-6 tuntia.
  3. Kääri liemestä nostettu liha folioon tai leivinpaperiin ja anna jäähtyä haaleaksi. Siivilöi liemi ja säästä se.
  4. Leikkaa inkivääri ja halkaistut, siemenettömiksi putsatut chilin puolikkaat ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Kuori ja halkaise pikkusipulit. Suikaloi kevätsipuli ja silppua korianteri kulhoihin. Paloittele liha suupalakokoon.
  5. Valmista kastike tässä välissä: kuumenna ruokokidesokeri kasarissa, lisää paistoliemi kertakaatona joukkoon ja keitä kunnes liemi on siirappimaista. Keitä riisi.
  6. Kuumenna öljy ja ruokokidesokeri laakeassa pannussa, paista pikkussipulin puolikkaat, inkivääri- ja chilisuikaleet karamellisoituneessa öljyssä ruskeiksi ja rapeiksi.
  7. Paista lihapaloihin ruskea rapea pinta kuumassa öljytilkassa paistinpannussa useammassa erässä. Kaada kastike lihapalojen päälle laakeaan tarjoiluastiaan ja nosta karamellisoituneet pikkusipulit sekä inkivääri- ja chilisuikaleet päälle.
  8. Viimeistele vati kevätsipulisuikaleilla ja korianterisilpulla. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille