• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin tomaatti-sipulisalaatti

Lämmin tomaatti-sipulisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 2rs(à 250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja tai
    • tavallisia tomaatteja
    • 1-2(200 g)sipulia
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 20mustaa oliivia
    • 1/4dloliiviöljyä
    • 3/4tlsokeria
    • suolaa
    • mustapippuria
    • tuoretta basilikaa

Valmistus

alle 15 min
  1. Leikkaa mantelit pitkittäin 2-3 osaan ja paahda ne pannulla ilman rasvaa. Siirrä ne lautaselle. Puolita kirsikkatomaatit (tai lohko tavalliset tomaatit), viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin kolme minuuttia. Säädä liesi täydelle teholle ja lisää pannulle tomaatit ja oliivit. Kuumenna vain hetki, kunnes tomaatit ehtivät kuumentua, mutta eivät vielä pehmetä.
  3. Ota pannu liedeltä ja mausta salaatti sokerilla, balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle paahdetut mantelit ja runsaasti tuoretta basilikaa.
  4. Tarjoa heti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai alkupalana tuoreen leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mantelit voit korvata paahdetuilla pinjansiemenillä.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 172 kcal724 kJ
  • Proteiinia2,8 g
  • Hiilihydraatteja12,6 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille