Lämminsavulohikastike uusille perunoille Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lämminsavulohikastike uusille perunoille

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
Uudet perunat maistuvat kesällä ihanalle! Kokeile perunoiden kaveriksi tätä helppoa lämminsavulohikastiketta.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
3
 
kananmunaa
tai
100 g
 
tai
200 g
 
lämminsavustettua kirjolohta
tai
150 g
 
crème fraîchea (ranskankerma)
tai
2 rkl
 
maitoa
tai
2 rkl
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai

Koristeeksi

1
 
kananmuna
tai
 
maustekurkkua
tai

Ravintosisältö

Energia
727 kJ / 174 kcal
Rasva
13,2 g
josta tyydyttynyttä
4,6 g
Hiilihydraatit
4 g
josta sokereita
3,6 g
Proteiini
9,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Keitä kastikkeeseen ja koristeeksi tulevat munat koviksi eli noin 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.

Hienonna munat joko haarukalla tai veitsellä. Silppua myös kurkku. Poista lohesta nahka ja paloittele lohi.

Sekoita crème fraîchen joukkoon maito, sinappi, sokeri, suola ja hienonnettu tilli. Lisää joukkoon lohi, kananmunat ja kurkku. Koristele pinta kananmuna- ja kurkkusilpulla. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.