Lämminsavulohikastike uusille perunoille
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
Uudet perunat maistuvat kesällä ihanalle! Kokeile perunoiden kaveriksi tätä helppoa lämminsavulohikastiketta.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
3 | kananmunaa tai |
100 g | tai |
200 g | lämminsavustettua kirjolohta tai |
150 g | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
2 rkl | maitoa tai |
2 rkl | tai |
1 tl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Koristeeksi | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
maustekurkkua tai |
Ravintosisältö
Energia | 727 kJ / 174 kcal |
Rasva | 13,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
josta sokereita | 3,6 g |
Proteiini | 9,8 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Keitä kastikkeeseen ja koristeeksi tulevat munat koviksi eli noin 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
Hienonna munat joko haarukalla tai veitsellä. Silppua myös kurkku. Poista lohesta nahka ja paloittele lohi.
Sekoita crème fraîchen joukkoon maito, sinappi, sokeri, suola ja hienonnettu tilli. Lisää joukkoon lohi, kananmunat ja kurkku. Koristele pinta kananmuna- ja kurkkusilpulla. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.