Runebergin tähtipulla
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Briossitaikinasta valmistetussa runebergin tähtipullassa yhdistyvät runebergintorttu ja laskiaispulla.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
16 annosta
- 1 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- n. 6 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
- 150 g huoneenlämpöistä Pirkka Voita
Lisäksi
- 1 prk (280 g) Pirkka vadelmamarmeladia (paistonkestävä)
- 1 (á 150 g) mantelimassaa
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1/2 dl Pirkka mantelirouhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta
Ravintosisältö
- Energia1 392 kJ / 332 kcal
- Rasva14,4 g
- josta tyydyttynyttä6,8 g
- Hiilihydraatit42,6 g
- josta sokereita20,2 g
- Proteiini6,9 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista taikina. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä voi ja loput jauhot. Anna taikinan levähtää muutama minuutti.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe kolmeen kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 10 minuuttia liinalla peitettynä.
- Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja jaa nämä palat edelleen neljään osaan. Näin saat yhteensä 8 palaa. Pyöritä palat palloiksi. Tee ensin toinen tähtibriossi. Peitä neljä palloa ja jätä sivuun.
- Kauli esiin jätetyt neljä taikinapalloa ohuiksi ympyröiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
- Pane paloiteltu mantelimassa, fariinisokeri, mantelirouhe ja piparkakkumauste monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi muruksi.
- Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille uunipellille. Levitä palan päälle ohuelti vadelmamarmeladia. Ripottele levyn pintaan muruseosta ja nosta toinen pyöreä pala muruseoksen päälle. Levitä taas marmeladia ja täytettä. Tee seuraavakin kerros samaan tapaan, kunnes viimeinen taikinapala on laitettu päälle. (Kerroksia on neljä ja täytettä on kolmessa välissä). Toimi samoin toisen tähtibriossin kanssa.
- Aseta päällimmäisen ympyrän keskelle pienehkö lasi (Ø noin 4–8 cm) keskustan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kpl, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta saat jaettua taikinan tasaisesti.
- Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, vähintään kolme kierrosta.
- Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Anna tähtipullan kohota pellin päällä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
- Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia kypsäksi.
- Koristele jäähtynyt pulla sokerikuorrutteella ja nokareella vadelmamarmeladia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,5(131 arviota)
- yli 60 min3,9(237 arviota)
- yli 60 min4,3(141 arviota)
- yli 60 min3,4(20 arviota)
- yli 60 min4,5(20 arviota)
- yli 60 min2,2(13 arviota)
- Videoyli 60 min3,6(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (32 arviota)
- sirli1 vuosi sittenOnko tosiaan niin, että taikinaan tulee vain 1dl maitoa?
- johan6 vuotta sittenaika villi
- Leipuri7 vuotta sittenOhjeella tehty, ainoastaan piparkakkumaustetta laitoin 0,5 tl. ja erinomaisen hienoja ja hyviä tähtipullia kaksin kappalein.
- Huomasin tehdessä7 vuotta sittenMuottilasin mittaa ei ole korjattu reseptiin. Se siis on 3 -4 cm, ei 4 -8 cm. Videolla puhutaan tavallisesta pullataikinasta - ei ole.
- Raija7 vuotta sittenJauhomäärä liian pieni, ei voi kaulita...
- Sirpa7 vuotta sittenTarkistin ohjeen K-keittiöstä ja tein äsken annetulla ohjeella, eli 1 dl maitoa ja 25 g hiivaa ja onnistuin erinomaisesti, tuli mehevä ja muheva. Suosittelen kokeilemaan. Itse laittaisin vähemmän piparkakkumaustetta, ehkä 0,5 tl riittäisi.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKiitos kaikille kommenteista! Runebergin tähtipulla -reseptiin tulee maitoa ohjeen mukaisesti 1 dl. Taikina on briossityyppinen, joten nesteen määrä on pienempi kuin perinteisessä pullataikinassa. Pullia muotoiltaessa lasin halkaisijan tulisi olla 3-4 cm. Tämä tieto on lisätty reseptiin.
- Herkkuleipuri7 vuotta sittenHei! Minä tein juuri ja laitoin 1 l maitoa ja 50 g hiivaa. Tuli todella hienon näköinen.
- Sirpa7 vuotta sittenOnko joku tehnyt? Onnistuiko. Paljkonko laitoit maitoa, vain 1 desinkö?!!?
- Ansu7 vuotta sittenIhmettelin myös tuota maidon määrää, 1 dl ? Samoin ihmettelin kun kaulitaan levyiksi joiden halkaisija on noin 13 cm ja lopuksi keskelle laitetaan lasi, halkaisija noin 10 cm - kieritettäviä sakaroita jää vain 1,5 cm verran ?
- Joselii7 vuotta sittenTarkoitatteko 1litra maitoa? Ja tuleeko tästä kaksi tähtipullaa?
- Kotileipuri7 vuotta sittenVoiko tuo 1dl maitoa pitää paikkaansa??