Runebergin tähtipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tähtipulla

Briossitaikinasta valmistetussa runebergin tähtipullassa yhdistyvät runebergintorttu ja laskiaispulla. Noin 0,30€/annos.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta
    • 1dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2kananmunaa
    • n. 6dlpuolikarkeaa vehnäjauhoa
    • 150ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista taikina. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä voi ja loput jauhot. Anna taikinan levähtää muutama minuutti.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe kolmeen kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 10 minuuttia liinalla peitettynä.
  3. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja jaa nämä palat edelleen neljään osaan. Näin saat yhteensä 8 palaa. Pyöritä palat palloiksi. Tee ensin toinen tähtibriossi. Peitä neljä palloa ja jätä sivuun.
  4. Kauli esiin jätetyt neljä taikinapalloa ohuiksi ympyröiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
  5. Pane paloiteltu mantelimassa, fariinisokeri, mantelirouhe ja piparkakkumauste monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi muruksi.
  6. Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille uunipellille. Levitä palan päälle ohuelti vadelmamarmeladia. Ripottele levyn pintaan muruseosta ja nosta toinen pyöreä pala muruseoksen päälle. Levitä taas marmeladia ja täytettä. Tee seuraavakin kerros samaan tapaan, kunnes viimeinen taikinapala on laitettu päälle. (Kerroksia on neljä ja täytettä on kolmessa välissä). Toimi samoin toisen tähtibriossin kanssa.
  7. Aseta päällimmäisen ympyrän keskelle pienehkö lasi (Ø noin 4-8 cm) keskustan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kpl, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta saat jaettua taikinan tasaisesti.
  8. Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, vähintään kolme kierrosta.
  9. Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Anna tähtipullan kohota pellin päällä liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
  10. Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia kypsäksi.
  11. Koristele jäähtynyt pulla sokerikuorrutteella ja nokareella vadelmamarmeladia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl4,60/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,85/kpl7,70/kg
  • Pirkka vadelmamarmeladi 350g
    Pirkka vadelmamarmeladi 350g
    1,99/kpl5,69/kg
  • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    1,95/kpl8,48/kg
  • Sallinen mantelimassa 150g
    Sallinen mantelimassa 150g
    2,89/kpl19,27/kg
  • Dr Oetker mantelimassa 200g
    Dr Oetker mantelimassa 200g
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-20 %
    2,84/kpl14,20/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Pirkka mantelirouhe 125g
    2,79/kpl22,32/kg
  • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
    Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
    1,35/kpl27,00/kg
  • Meira Mantelirouhe 250g pussi
    Meira Mantelirouhe 250g pussi
    6,15/kpl24,60/kg
  • Meira Piparkakkumauste 24g pussi
    Meira Piparkakkumauste 24g pussi
    0,99/kpl41,25/kg
  • Santa Maria piparkakkumauste 18g
    Santa Maria piparkakkumauste 18g
    0,69/kpl38,33/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • johan12.12.2018

    aika villi

  • Leipuri5.2.2018

    Ohjeella tehty, ainoastaan piparkakkumaustetta laitoin 0,5 tl. ja erinomaisen hienoja ja hyviä tähtipullia kaksin kappalein.

  • Huomasin tehdessä5.2.2018

    Muottilasin mittaa ei ole korjattu reseptiin. Se siis on 3 -4 cm, ei 4 -8 cm. Videolla puhutaan tavallisesta pullataikinasta - ei ole.

  • Raija1.2.2018

    Jauhomäärä liian pieni, ei voi kaulita...

  • Sirpa30.1.2018

    Tarkistin ohjeen K-keittiöstä ja tein äsken annetulla ohjeella, eli 1 dl maitoa ja 25 g hiivaa ja onnistuin erinomaisesti, tuli mehevä ja muheva. Suosittelen kokeilemaan. Itse laittaisin vähemmän piparkakkumaustetta, ehkä 0,5 tl riittäisi.

  • K-Kuluttajapalvelu30.1.2018

    Kiitos kaikille kommenteista! Runebergin tähtipulla -reseptiin tulee maitoa ohjeen mukaisesti 1 dl. Taikina on briossityyppinen, joten nesteen määrä on pienempi kuin perinteisessä pullataikinassa. Pullia muotoiltaessa lasin halkaisijan tulisi olla 3-4 cm. Tämä tieto on lisätty reseptiin.

  • Herkkuleipuri29.1.2018

    Hei! Minä tein juuri ja laitoin 1 l maitoa ja 50 g hiivaa. Tuli todella hienon näköinen.

  • Sirpa29.1.2018

    Onko joku tehnyt? Onnistuiko. Paljkonko laitoit maitoa, vain 1 desinkö?!!?

  • Ansu25.1.2018

    Ihmettelin myös tuota maidon määrää, 1 dl ? Samoin ihmettelin kun kaulitaan levyiksi joiden halkaisija on noin 13 cm ja lopuksi keskelle laitetaan lasi, halkaisija noin 10 cm - kieritettäviä sakaroita jää vain 1,5 cm verran ?

  • Joselii25.1.2018

    Tarkoitatteko 1litra maitoa? Ja tuleeko tästä kaksi tähtipullaa?

  • Kotileipuri24.1.2018

    Voiko tuo 1dl maitoa pitää paikkaansa??