Runebergin tähtipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tähtipulla

Briossitaikinasta valmistetussa runebergin tähtipullassa yhdistyvät runebergintorttu ja laskiaispulla. Noin 0,30€/annos.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta
    • 1dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2kananmunaa
    • n. 6dlpuolikarkeaa vehnäjauhoa
    • 150ghuoneenlämpöistä Pirkka Voita

Lisäksi

    • 3/4prkPirkka vadelmamarmeladia (paistonkestävä)
    • 1(á 150 g)mantelimassaa
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 1/2dlPirkka mantelirouhetta
    • 1tlpiparkakkumaustetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista taikina. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä voi ja loput jauhot. Anna taikinan levähtää muutama minuutti.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe kolmeen kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 10 minuuttia liinalla peitettynä.
  3. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja jaa nämä palat edelleen neljään osaan. Näin saat yhteensä 8 palaa. Pyöritä palat palloiksi. Tee ensin toinen tähtibriossi. Peitä neljä palloa ja jätä sivuun.
  4. Kauli esiin jätetyt neljä taikinapalloa ohuiksi ympyröiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
  5. Pane paloiteltu mantelimassa, fariinisokeri, mantelirouhe ja piparkakkumauste monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi muruksi.
  6. Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille uunipellille. Levitä palan päälle ohuelti vadelmamarmeladia. Ripottele levyn pintaan muruseosta ja nosta toinen pyöreä pala muruseoksen päälle. Levitä taas marmeladia ja täytettä. Tee seuraavakin kerros samaan tapaan, kunnes viimeinen taikinapala on laitettu päälle. (Kerroksia on neljä ja täytettä on kolmessa välissä). Toimi samoin toisen tähtibriossin kanssa.
  7. Aseta päällimmäisen ympyrän keskelle pienehkö lasi (Ø noin 4-8 cm) keskustan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kpl, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta saat jaettua taikinan tasaisesti.
  8. Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, vähintään kolme kierrosta.
  9. Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Anna tähtipullan kohota pellin päällä liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
  10. Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia kypsäksi.
  11. Koristele jäähtynyt pulla sokerikuorrutteella ja nokareella vadelmamarmeladia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,73/kpl
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,18/kpl0,79/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,24/kpl4,80/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,39/kpl2,40/kg