Runebergin tähtipullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tähtipulla

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Briossitaikinasta valmistetussa runebergin tähtipullassa yhdistyvät runebergintorttu ja laskiaispulla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta
1 dl
 
maitoa
tai
25 g
 
hiivaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2
 
kananmunaa
tai
n. 6 dl
 
puolikarkeaa vehnäjauhoa
tai
150 g
 
huoneenlämpöistä Pirkka Voita
tai

Lisäksi

1 prk (280 g)
 
tai
1 (á 150 g)
 
mantelimassaa
tai
1/2 dl
 
fariinisokeria
tai
1/2 dl
 
Pirkka mantelirouhetta
tai
1 tl
 
piparkakkumaustetta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 392 kJ / 332 kcal
Rasva
14,4 g
josta tyydyttynyttä
6,8 g
Hiilihydraatit
42,6 g
josta sokereita
20,2 g
Proteiini
6,9 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista taikina. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä voi ja loput jauhot. Anna taikinan levähtää muutama minuutti.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe kolmeen kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen 10 minuuttia liinalla peitettynä.

Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja jaa nämä palat edelleen neljään osaan. Näin saat yhteensä 8 palaa. Pyöritä palat palloiksi. Tee ensin toinen tähtibriossi. Peitä neljä palloa ja jätä sivuun.

Kauli esiin jätetyt neljä taikinapalloa ohuiksi ympyröiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.

Pane paloiteltu mantelimassa, fariinisokeri, mantelirouhe ja piparkakkumauste monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi muruksi.

Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille uunipellille. Levitä palan päälle ohuelti vadelmamarmeladia. Ripottele levyn pintaan muruseosta ja nosta toinen pyöreä pala muruseoksen päälle. Levitä taas marmeladia ja täytettä. Tee seuraavakin kerros samaan tapaan, kunnes viimeinen taikinapala on laitettu päälle. (Kerroksia on neljä ja täytettä on kolmessa välissä). Toimi samoin toisen tähtibriossin kanssa.

Aseta päällimmäisen ympyrän keskelle pienehkö lasi (Ø noin 4–8 cm) keskustan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kpl, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta saat jaettua taikinan tasaisesti.

Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, vähintään kolme kierrosta.

Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Anna tähtipullan kohota pellin päällä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.

Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia kypsäksi.

Koristele jäähtynyt pulla sokerikuorrutteella ja nokareella vadelmamarmeladia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka paistonkestävä vadelmamarmeladi 280g
    Hinta 2,69/kpl
    9,61/kg
  • Sallinen mantelimassa 150g
    Hinta 2,90/kpl
    19,33/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    Hinta 2,69/kpl
    11,70/kg
  • Dr Oetker mantelimassa 200g
    Hinta 4,39/kpl
    21,95/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Meira Mantelirouhe 80g pussi
    Hinta 2,65/kpl
    33,13/kg
  • Sallinen Mantelirouhe 100g
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka piparkakkumauste 24g mausteseos
    Hinta 0,95/kpl
    39,58/kg
  • Meira Piparkakkumauste 24g pussi
    Hinta 1,15/kpl
    47,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (31 arviota)

  • sirli
    8 kuukautta sitten
    Onko tosiaan niin, että taikinaan tulee vain 1dl maitoa?
  • johan
    5 vuotta sitten
    aika villi
  • Leipuri
    6 vuotta sitten
    Ohjeella tehty, ainoastaan piparkakkumaustetta laitoin 0,5 tl. ja erinomaisen hienoja ja hyviä tähtipullia kaksin kappalein.
  • Huomasin tehdessä
    6 vuotta sitten
    Muottilasin mittaa ei ole korjattu reseptiin. Se siis on 3 -4 cm, ei 4 -8 cm. Videolla puhutaan tavallisesta pullataikinasta - ei ole.
  • Raija
    6 vuotta sitten
    Jauhomäärä liian pieni, ei voi kaulita...
  • Sirpa
    6 vuotta sitten
    Tarkistin ohjeen K-keittiöstä ja tein äsken annetulla ohjeella, eli 1 dl maitoa ja 25 g hiivaa ja onnistuin erinomaisesti, tuli mehevä ja muheva. Suosittelen kokeilemaan. Itse laittaisin vähemmän piparkakkumaustetta, ehkä 0,5 tl riittäisi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kiitos kaikille kommenteista! Runebergin tähtipulla -reseptiin tulee maitoa ohjeen mukaisesti 1 dl. Taikina on briossityyppinen, joten nesteen määrä on pienempi kuin perinteisessä pullataikinassa. Pullia muotoiltaessa lasin halkaisijan tulisi olla 3-4 cm. Tämä tieto on lisätty reseptiin.
  • Herkkuleipuri
    6 vuotta sitten
    Hei! Minä tein juuri ja laitoin 1 l maitoa ja 50 g hiivaa. Tuli todella hienon näköinen.
  • Sirpa
    6 vuotta sitten
    Onko joku tehnyt? Onnistuiko. Paljkonko laitoit maitoa, vain 1 desinkö?!!?
  • Ansu
    6 vuotta sitten
    Ihmettelin myös tuota maidon määrää, 1 dl ? Samoin ihmettelin kun kaulitaan levyiksi joiden halkaisija on noin 13 cm ja lopuksi keskelle laitetaan lasi, halkaisija noin 10 cm - kieritettäviä sakaroita jää vain 1,5 cm verran ?
  • Joselii
    6 vuotta sitten
    Tarkoitatteko 1litra maitoa? Ja tuleeko tästä kaksi tähtipullaa?
  • Kotileipuri
    6 vuotta sitten
    Voiko tuo 1dl maitoa pitää paikkaansa??