• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Laskiaissämpylät

Yllätä laskiaispulkkailijat tänä vuonna herkullisilla suolaisilla laskiaissämpylöillä.
Laskiaissämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 210 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 kpl

Kaurasämpylät

Voiteluun ja koristeluun

Täyte

Väliin

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen.
  2. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja suola. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin.
  3. Voitele sämpylät kananmunalla ja koristele auringonkukansiemenillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Hienonna poroviipaleet ja sekoita joukkoon sinappikurkkusalaatti sekä ranskankerma. Mausta pippurilla. Leikkaa sämpylöistä hattu pois ja koverra sisus laskiaispullien tapaan. Jaa täyte sämpylöille.
  5. Vatkaa vuohenjuuston rakenne rikki ja lisää ranskankerma. Lusikoi seos sämpylöille ja nosta kansi päälle. Tarjoa mielellään samana päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 210 kcal891 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua