LehtikaalipestoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaalipesto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kauniin värinen lehtikaalipesto sopii pastakastikkeeksi tai leivän päällä tarjottavaksi.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
75 g
 
lehtikaalia (n. 2 isoa lehteä)
tai
1 dl (50 g)
 
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
100 g
 
parmesaania raastettuna
tai
n. 1 1/2 dl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai

Ravintosisältö

Energia
2 688 kJ / 649 kcal
Rasva
63,6 g
josta tyydyttynyttä
14,3 g
Hiilihydraatit
3 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
15,3 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Huuhdo lehtikaali ja leikkaa paksut lehtiruodit pois. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.

Pane lehtikaalinlehdet, auringonkukaniemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.

Mausta pesto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.

Vinkki! Jos haluat pestosta miedomman, korvaa osa oliiviöljystä rypsiöljyllä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka auringonkukansiemenet 180g
    Hinta 1,49/kpl
    8,28/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (49 arviota)

  • Kirsi
    4 vuotta sitten
    Vegaanisen ja ruokaisan version saa korvaamalla parmesaanin maustamattomalla tofulla
  • Uni
    5 vuotta sitten
    Onnistuu hyvin myös pakastetusta lehtikaalista!
  • Anisiini
    5 vuotta sitten
    Lehtikaalipestosta tuli todella hyvää!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kale, pesto säilyy jääkaapissa pari päivää. Tuotetta ei kannata pakastaa.
  • Kale
    6 vuotta sitten
    Miten kauan säilyy jääkaapissa, entä voiko pakastaa?
  • Pestofani
    6 vuotta sitten
    Loistava pesto vaihtoehdoksi basilikaversiolle. Suositus! Parmesania laitoin vähän vähemmän, lehtikaalia enemmän.