Lehtikaalipesto
Kauniin värinen lehtikaalipesto sopii pastakastikkeeksi tai leivän päällä tarjottavaksi. N. 0,90€/annos.
- 6 annosta
- alle 15 min
- 261 kcal / annos (50g)
Ainekset
6 annosta
- 75glehtikaalia (n. 2 isoa lehteä)
- 1dl(50 g)Pirkka auringonkukansiemeniä
- 1-2valkosipulinkynttä
- 100gparmesaania raastettuna
- n. 1 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripausmustapippuria
- (ripaus suolaa)
Valmistus
alle 15 min- Huuhdo lehtikaali ja leikkaa paksut lehtiruodit pois. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
- Pane lehtikaalinlehdet, auringonkukaniemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljyä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen kastikkeen.
- Mausta pesto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat pestosta miedomman, korvaa osa oliiviöljystä rypsiöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 261 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 6,4 g
- Hiilihydraatteja2,03 g
- Rasvaa25,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Vegaanisen ja ruokaisan version saa korvaamalla parmesaanin maustamattomalla tofulla
Onnistuu hyvin myös pakastetusta lehtikaalista!
Lehtikaalipestosta tuli todella hyvää!
Miten kauan säilyy jääkaapissa, entä voiko pakastaa?
Kale, pesto säilyy jääkaapissa pari päivää. Tuotetta ei kannata pakastaa.
Loistava pesto vaihtoehdoksi basilikaversiolle. Suositus! Parmesania laitoin vähän vähemmän, lehtikaalia enemmän.
Aivan kauheeta!