Sipuli-perunasoseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sipuli-perunasose

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Sipuli-perunasose saa makua ja rapeutta paahdetusta sipulista.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

3 annosta
800 g (n. 8 kpl)
 
jauhoista perunaa (punainen pussi)
tai
 
vettä
tai
 
suolaa
tai
1 rkl
 
voita
tai
2–3 dl
 
maitoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 dl (30 g)
 
Pirkka paahdettua sipulirouhetta
tai

Ravintosisältö

Energia
410 kJ / 98 kcal
Rasva
1,8 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
16 g
josta sokereita
2,8 g
Proteiini
2,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja paloittele perunat, keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.

Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää voi. Lisää kiehautettu maito vähitellen samalla vatkaten, kunnes sose on tasaista ja sopivan sakeaa. Mausta suolalla. Tarkista maku. Ripottele päälle paahdettua sipulia juuri ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi lihapullien kanssa.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (1 arvio)