• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sipuli-perunasose

Sipuli-perunasose saa makua ja rapeutta paahdetusta sipulista.
Sipuli-perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 327 kcal / annos (300g)

Ainekset

3 annosta
    • 800g(n. 8 kpl)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • vettä, suolaa
    • 1rklvoita
    • 2-3dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele perunat, keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää voi. Lisää kiehautettu maito vähitellen samalla vatkaten, kunnes sose on tasaista ja sopivan sakeaa. Mausta suolalla. Tarkista maku. Ripottele päälle paahdettua sipulia juuri ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi lihapullien kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 327 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia6,9 g
  • Hiilihydraatteja50,1 g
  • Rasvaa6,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille