Hyppää sisältöön
LehtikaalipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaalipizza

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Lehtikaalipizza maistuu iltapalaksi myös perheen pienimmille.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 2 dl vettä
  • 1/2 ps (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 4 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    967 kJ / 231 kcal
  • Rasva
    11,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,6 g
  • Hiilihydraatit
    21,4 g
  • josta sokereita
    3 g
  • Proteiini
    8,7 g
  • Suola
    1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli tai painele taikina jauhojen avulla leivinpaperille pellille. Poista lehtikaalin lehtiruoti ja leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Levitä pizzakastike pizzapohjan päälle. Lusikoi smetana nokareina pizzakastikkeen päälle. Lisää lehtikaalit, valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Murenna pinnalle salaattijuusto.
  4. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12–16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaali ei pääse palamaan.)

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (74 arviota)