• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lehtikaalipizza

N. 1,83€/annos.
Lehtikaalipizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 197 kcal / 100 g (215g)

Ainekset

4 annosta
    • 2dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 4 1/2dltäysjyväspelttijauhoja
    • 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli tai painele taikina jauhojen avulla leivinpaperille pellille. Poista lehtikaalin lehtiruoti ja leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Levitä pizzakastike pizzapohjan päälle. Lusikoi smetana nokareina pizzakastikkeen päälle. Lisää lehtikaalit, valkosipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Murenna pinnalle salaattijuusto.
  4. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12-16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaali ei pääse palamaan.)

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 197 kcal823 kJ
  • Proteiinia6,82 g
  • Hiilihydraatteja18,4 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua