• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Spelttipizza

Spelttipizza eli täysjyväspeltistä valmistettu pizzapohja on maukas ja rapea.
Spelttipizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • alle 30 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 2dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 4 1/2dltäysjyväspelttijauhoja
    • 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Valmistus

alle 30 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli tai painele taikina jauhojen avulla leivinpaperille pellille. Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
  3. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12-16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta täytteet eivät pääse palamaan.)

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua