Spelttipizza
Spelttipizza eli täysjyväspeltistä valmistettu pizzapohja on maukas ja rapea.
1 pellillinenalle 30 min
Ainekset
1 pellillinen
- 2dlvettä
- 1/2ps(à 11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 3/4tlsuolaa
- 4 1/2dltäysjyväspelttijauhoja
- 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Valmistus
alle 30 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kauli tai painele taikina jauhojen avulla leivinpaperille pellille. Täytä pizza haluamillasi täytteillä.
- Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 12-16 minuttia. (Huom! Uuneissa on eroja. Tarkkaile uunia, jotta täytteet eivät pääse palamaan.)
Kategoriat
Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi