Letut ja lämmin fetasalaatti
Fetasalaatin tutut maut sopivat hyvin myös suolaisten lettujen täytteeksi.
6 annostaalle 30 min145 kcal / annos (130g)
Ainekset
6 annosta
Letut
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 2kananmunaa
- 2rklöljyä
Lämmin fetasalaatti
- 1iso (150 g)punasipuli
- 1/2rkloliiviöljyä
- 1iso (200 g)keltainen paprika
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1ruukkurucolaa
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Valmistus
alle 30 min- Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja anna taikinan turvota ainakin 1/2 tuntia. Lisää suola ja vatkaa munat taikinaan yksitellen. Lisää lopuksi rasva.
- Kuumenna iso paistinpannu tai lettupannu ja voitele pannu rasvalla. Levitä taikinaa kerralla 1/2 dl pannulle. Kallistele paistinpannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Käännä, kun pinta on hyytynyt. Pidä letut kuumana esimerkiksi folioon käärittynä.
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi. Lohko kirsikkatomaatit neljään osaan. Revi ja huuhtele rucola.
- Kuullota punasipuli pannulla rasvassa. Lisää paprika ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes paprika on hieman pehmennyt. Lisää tomaatit ja siirrä pannu pois levyltä. Murustele fetajuusto ja lisää oliivit lopuksi kuumien kasvisten päälle. Täytä letut rucolalla ja fetasalaatilla.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 145 kcal607 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi