Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Savusiika-ohrasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savusiika-ohrasalaatti

Ohran viljainen maku sopii hyvin yhteen savusiian, kananmunien ja raikkaan piparjuurikastikkeen kanssa.

Ainekset

6 annosta
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 3kananmunaa
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1(100 g)punasipuli
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1(n. 500 g)savusiika

Marinadi

    • 2rklöljyä
    • 1–2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • n. 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.
  2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne.
  3. Kuutioi kurkku. Hienonna sipuli. Sekoita marinadin öljy, sitruunanmehu ja -kuori, suola sekä pippuri kulhossa. Lisää sipuli ja anna sen marinoitua pari minuuttia, jotta sipulin maku hieman miedontuu. Sekoita marinadin joukkoon ohra, kurkku, tilli ja persilja. Anna maustua tarjoiluhetkeen saakka.
  4. Perkaa ja paloittele kala. Sekoita osa kalapaloista ohrasalaatin joukkoon ja säästä loput pinnalle. Kaada ohrasalaatti laakealle vadille. Koristele pinta kananmunilla, siikapaloilla ja halutessasi tillillä.
  5. Sekoita jogurttikastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota savusiian myös kokonaisena ohra-salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille11 arvostelua
  • Kirkon herra21.2.2019

    Hyvä pääsiäisherkku, mutta nyt vähän aikaisessa, kun eivät osaa enää laskea edes pääsiäisen paikkaa oikein ja se on nyt tähtitieteellisen määritelmän mukaan kuukauden myöhässä. &%¤! osaa enää mitään ilman aikuisen vahtimati.