• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savusiika-ohrasalaatti

Ohran viljainen maku sopii hyvin yhteen savusiian, kananmunien ja raikkaan piparjuurikastikkeen kanssa. N. 3,20€/annos.
Savusiika-ohrasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta

Marinadi

    • 2rklöljyä
    • 1-2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • n. 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.
  2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne.
  3. Kuutioi kurkku. Hienonna sipuli. Sekoita marinadin öljy, sitruunanmehu ja -kuori, suola sekä pippuri kulhossa. Lisää sipuli ja anna sen marinoitua pari minuuttia, jotta sipulin maku hieman miedontuu. Sekoita marinadin joukkoon ohra, kurkku, tilli ja persilja. Anna maustua tarjoiluhetkeen saakka.
  4. Perkaa ja paloittele kala. Sekoita osa kalapaloista ohrasalaatin joukkoon ja säästä loput pinnalle. Kaada ohrasalaatti laakealle vadille. Koristele pinta kananmunilla, siikapaloilla ja halutessasi tillillä.
  5. Sekoita jogurttikastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota savusiian myös kokonaisena ohra-salaatin kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 180 kcal739 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6