• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunapaistos

Sitruunapaistoksessa yhdistyvät kevyt sitruunakakku ja lemon curdin tapainen sitruunakastike. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.
Sitruunapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 321 kcal / annos (167g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele uuninkestävä vuoka (n. 2 l).
  2. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.
  3. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa keskenään pehmeä voi, sokeri ja sitruunankuoriraaste, kunnes seos on tasaista ja väri vaalentunut.
  4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset voiseokseen hyvin vatkaten.
  5. Mittaa jauhot, maito sekä sitruunamehu keltuais-voiseoksen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  6. Nosta vuoka uunipannulle ja lisää pannulle kiehuvaa vettä niin, että se yltää puoleen väliin vuokaa.
  7. Paista vesihauteessa 175 asteessa 35-40 minuuttia. Paistoksen pinta muuttuu kakkumaiseksi ja pohjalle muodostuu sitruunakiisseli. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa paistos lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 167g100 g

  • 321 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia7,57 g
  • Hiilihydraatteja42,4 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13