• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Limettimarinoitu possun sisäfilee

Limettimarinoitu possun sisäfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 396 kcal / annos (230g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 550gporsaan sisäfileetä

Marinadi

    • 3rkllimetinmehua
    • 1limetin raastettu kuori
    • 3rklöljyä
    • 2tlfariinisokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1 1/2tlviherpippuria

Appelsiini-sahramikastike

    • 1rklvoita tai margariinia
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 2(3 dl)appelsiinin mehu
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • 2tlsinappia
    • 1/4tlsahramia
    • mustapippuria
    • 1dlruokakermaa
    • 1/2appelsiinin raastettu kuori

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa ja nosta sisäfilee maustumaan. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa. Nosta filee noin tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
  2. Ruskista filee nopeasti kuumalla paistinpannulla. Nosta ruskistettu filee uunipannulle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileen sisälämpö on 70-75 astetta.
  3. Sulata rasva pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kiehauta. Kaada vähitellen appelsiinin mehu kattilaan koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla, sinapilla, sahramilla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  4. Tarjoa filee kastikkeen ja esimerkiksi pariisinperunoiden kanssa. Ripottele annoksen päälle hieman appelsiinin kuoriraastetta.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 396 kcal1 660 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4